Zonguldak'ta yetim çocuklara iftar yemeği

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Nebioğlu beldesinde belediye tarafından yetim çocuklara ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Zonguldak'ta yetim çocuklara iftar yemeği
GİRİŞ 10.07.2014 23:31 GÜNCELLEME 10.07.2014 23:31 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Nebioğlu beldesinde Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, yetim çocuklara ve ailelerine bir iftar yemeği verdi. Verilen iftar yemeğine ilgi büyük oldu. Başkan Ertan Aydoğan, iftar yemeğiyle ilgili yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlamında ilk kez “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın” projesi kapsamında Dünya İslam Örgütü’nün geçtiğimiz sene almış olduğu karar çerçevesinde Ramazan ayının on beşinci gününde Yetim Haftası olarak kabul edilmesinden dolayı böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve etkinliğin bundan sonraki yıllarda da gelenek haline geleceğini ifade etti. 

Aydoğan, “Dünya İslam Örgütü’nün geçen yıl almış olduğu karar gereğince Ramazan aynın 15. gününde Yetim Haftası olarak tüm dünyada ilan edildi. Biz de bu çerçevede Nebioğlu’nda 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın' temasını işleyerek beldemizde esnaflarımızdan toplamış olduğumuz yardımlarla bütün yetim arkadaşlarımızın evlerini ziyaret ettik. Bunlara esnaflarımızın almış olduğu hediyeleri kendilerine takdim ettik. Yine aynı şekilde beldemizde yetim olmayıp da geçimini zar zor şartlarda idare etmeye çalışan insanlarımıza da kumanya yardımı yapmayı düşünüyoruz. Bugünkü gezimiz sonucunda bu yetim ailelerinin tamamını beldemizde iftara davet ettik.

Yapacağımız iftarda tüm yetim ailelerini de davet etmiş bulunuyoruz. Onları da protokolün içerisine de alarak bugüne kadar hiç kimsenin aklına getirip de biz onları kucakladık, bağrımıza bastık. Onlarla yine tekrar buluşarak güzel ve Ramazan ayına yakışır sosyal belediyecilik anlamına yakışır bir program yaparak bu etkinliği tamamlamayı düşünüyoruz. İlkini bu sene yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yine olumlu geçeceğine bu işe halkımızın da sahip çıkarak bir gelenek haline geleceğini umut ediyorum. Bu konuda bizlere destek veren tüm halkımıza, halkımızın esnaflarına ciddi anlamda destek verdiler.

Desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İftarımıza katılan tüm Nebioğlu halkına, dışarıdan gelen davetlilerimize sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimiz yetim olarak büyüyorlar. Bugün bu kardeşlerimizi tek tek evlerinde ziyaret ettik. Onları kucakladık. Nebioğlu esnafının desteğiyle güzel şeyler oldu. Bu bir başlangıç, çok güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi. 

Yetim çocuğu olan Nebioğlu sakinlerinden Cemile Çiçekdal ise buruk günlerinin mutluluğa dönüştürmesini sağlayan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan’a teşekkür ederek bu etkinliğin devam etmesini kaydetti. Çiçekdal, “Nebioğlu beldesinde yaşıyorum. Yetim bir oğlum var. Sağolsun Belediye Başkanımızın destekleriyle bu buruk günümüz bir nebzede olsa mutlu geçiyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunun devamını bekliyoruz” diye konuştu.

Yoğun kalabalığın katıldığı iftar yemeğine, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, Eski Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramis Muslu, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, Çaycuma Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun yanı sıra, İl Genel Meclis Üyeleri ile Ak Parti ilçe yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL