Bakan Müezzinoğlu iftarını yetimlerle açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İHH’nın yetim çocuklar için düzenlediği iftar programına katıldı.

Bakan Müezzinoğlu iftarını yetimlerle açtı
GİRİŞ 12.07.2014 22:36 GÜNCELLEME 12.07.2014 22:37 KAYNAK İHA

Bir dizi temasta bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yoğun programının ardından Demokrasi Meydanı’nda yetim çocuklar için verilen iftar yemeğine katıldı. Müezzinoğlu, meydanı gezerek yetim çocukların Ramazan aylarını tebrik etti.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan İHH Gaziantep Başkanı Mehmet Emin Arslan, İHH olarak her zaman yetimlerin yanında olduklarını belirtti ve İsrail’de yaşanan insanlık dramı hakkında konuştu.


Arslan’ın ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yetim çocuklara seslendi. Peygamber efendimizin hayatından örnekler veren Şahin, onun hayatının en büyük okul olduğunu ve örnek alınması gerektiğini belirterek, “Sevgili çocuklar sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler masumiyetsiniz. Sizler saflığın, temizliğin sembolüsünüz. Bugün Ramazan ayı, Kur'an ayı ise eğer Kur'an ve Sevgili Peygamberimizin hayatı bize rehber bize nur bize okul bize yol göstericiyse oradaki bize verilen en büyük mesaj yetim hakkıdır. Sevgili Peygamberimizin hayatı hepimiz için en büyük okuldur. İslam dini yetim hakkını koruyan, kollayan bir din olarak bize çok büyük ödevler ve sorumluluklar vermiştir. Üzülerek görüyoruz ki hem bu coğrafyada hem dünyada yetimlerin sayısı, kanayan yüreklerin sayısı hızla artmaktadır. Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta yetim çocukların sayısı hızla artmaktadır. Bunun en büyük ilacı merhametli yüreklerdir” dedi.

Şahin’den sonra konuşmasını gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, “İslam alemi olarak, Müslümanlar olarak Ramazan ayını son yıllarda sıkıntılı ve acılarla dolu yaşıyoruz” dedi. Gazze’de çocukların katledildiğini ve çocukların yetim kaldığını aktaran Müezzinoğlu, “Ne yazık ki yine Filistin’de Gazze’de yine çocuklar katlediliyor, insanlar katlediliyor. Çocuklar yetim kalıyor, aileler perişan oluyor. Paramparça bir yapıya İsrail veya dünyanın farklı güçleri yön vermeye çalışıyor. Suriye’de benzer tabloları yaşıyoruz. Bu acıları paylaşırken istiyoruz ki dünyada daha çok adalet olsun dünyada daha fazla huzur olsun. Ama ne yazık ki barışa, huzura kastedenler var. Yetimlerin sayısının artmasına vesile olanlar var. Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde bu gidişata dur diyebilecek güçlü bir ülkenin güçlü bir milletin mensuplarıyız. O nedenle bu Ramazan sofralarını bir kardeşlik duygusunun güçlenmesi için vesile kılıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından program, ilahi grubunun konseriyle devam etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL