Enver Yılmaz: Sizler kimsesiz değilsiniz

Yetimlerle İftar'da buluşan Yılmaz, "Devletimizin ve büyükşehir belediyemizin şefkatli eli her zaman sizlerin üzerinizde olacak" dedi.

Enver Yılmaz: Sizler kimsesiz değilsiniz
GİRİŞ 14.07.2014 10:41 GÜNCELLEME 14.07.2014 10:41

Ordu Büyükşehir Belediyesi bir otelde "Yetimlerle İftar" programı düzenledi. Programa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Ordu Milletvekilleri İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol ve diğer davetliler katıldı.

BAKAN IŞIK: SAVAŞTA BİLE YETİMLERİ DÜŞÜNEN BİR MİLLETİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, savaşta bile yetimler için bir şeyler yapan millet olduklarını söyledi. Kazım Karabekir'in yetim çocuklar için yaptıklarının günümüzde iftiharla anlatıldığını ifade eden Bakan Işık, şöyle konuştu: "Kore savaşında Türk askeri Kore'ye gittiği zaman oradaki yetim çocuklar için Ankara okulunu kurmuş. Böylede bir asil milletiz. İnşallah yetimlerimize ve öksüzlerimize sahip çıkarak geleceğe daha güvenle bakacağız. Bu noktada son dönemlerde belediyelerimizin ortaya koyduğu, yaptığı hizmetlerde her türlü takdirin üzerinde. Ben yetimlerimize olan duyarlılığımızın, hassasiyetimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Hükumet olarak yetimlerimizin en güzel şekilde yetişmeleri, toplumumuzun en iyi bireyleri olarak büyümeleri için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Her türlü imkanı seferber ediyoruz. Ama şunu da bilmeyiz ki devlet her şeyi yapar ama şefkati o yetimin akrabaları ve toplum gösterir. Bu şefkatin yetimlerimizle birlikte büyümesini temenni ediyorum."

BAŞKAN YILMAZ: BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN SİZİN YANINIZDA OLACAK

Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, "Büyükşehir belediyemizin önderliğinde "kimsesiz değilsiniz" kampanyası çerçevesinde tüm Türkiye'de aynı anda düzenlemiş olan bu iftar programımıza öncelikle hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Konuklarımız bugün çocuklarımız. Devletimizin himayesinde büyükşehirin de destekleriyle beraber inşallah Ordu'da çocuklarımızın genel olarak ihtiyaçlarına yönelik yapılması gereken her alanda büyükşehir belediyesi ilave güç ilave bir takviye olarak bundan sonra sizlerin yanında olacaktır. Devletimiz sosyal hizmetler il müdürlüğümüz bünyesinde sizlere elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bu çerçevede Ordu'muzda ailelelere ekonomik destek kapsamında 191 ailemize, çocuğumuza devletimiz doğrudan yardım yapmakta. Evlat edindirme ve koruyucu aile kapsamında 21 aile 29 çocuğumuz bu imkandan istifade etmekte, çocuk evlerinden faydalanan çocuğumuz da yaklaşık 25 çocuk evinde 142 çocuğumuz bundan istifade etmekte. Sevgi evlerinde faydalanmak için çalışmalarımız son aşamaya kadar geldi. Önümüzdeki günlerde inşallah hizmete açılmış olacak. Suça karışan çocuklarımıza yönelik de bir rehabilitasyon ve bir bakım evimiz mevcut buna yönelik de büyükşehir belediyesi olarak bakanlığımıza yerel imkanlarımızın vermiş olduğu imkan çerçevesinde sonuna kadar destek olacağız. Özellikle çocuklarımızın bu güzel iftar programında bizlerle beraber olmalarının  heyecanını yaşıyorum. 15 günlük süre içinde hep ilçelerimizde iftar yaptık her akşam televizyonlarımız vasıtasıyla bizleri izlediniz, ama masalarımızda iftar programında çocuklarımızı sizleri görmek hem onurlandırdı hem de heyecanlandırdı. Bundan sonraki programlarda da sizlerin ihtiyaçlarına yönelik devletimizle paralel yapılması gereken her alanda yanınızda olacağız. Sizleri canı gönülden sevdiğimizi bilin devletimizin şefkatli ellerinin yanında büyükşehir belediyemizin de şefkatli elleri bundan sonra sizlerle beraber olacak. Allah niyetimizi Allah ramazanımızı bereketlendirsin" diye konuştu. Daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL