Rumeli ezgileriyle sahur

Bursa Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü Balkan müziği ezgileriyle sahura kaldırdı.

GİRİŞ 28.06.2015 17:02 GÜNCELLEME 28.06.2015 17:03 KAYNAK DHA
ÖNEMLİ KONULAR

Bursa Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü (BURFEM), mahalle sakinlerini sahura davul yerine akordeon, def, klarnet ve darbukadan oluşan enstrümanlar ve Balkan müziği ezgileriyle kaldırdı. BURFEM spor kulübü gençleri organizasyonun ardından mahallelilerin hazırladığı Balkan yöresine ait börek ve diğer yiyeceklerle sahurunu yaptı.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nı bağlı Selamet Mahallesi'nde,BURFEM Merkezi üyesi gençlerinden oluşan bir grup, çoğunluğu balkan göçmeni olan mahalle sakinlerini sahura kaldırmak için farklı bir yöntem uyguladı. Rumeli yöresi kıyafetler giyen gençler; def, darbuka, akordeon ve klarnet eşliğinde Balkan müziklerini çalarak sokakları dolaşırken, mahalle sakinleri, sokak sokak dolaşan, yöresel halk oyunlarını sergileyen gençlere evlerinde yaptıkları börek ve tatlılardan ikram etti.

Organizasyonun ardından, Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Sanat Yönetmeni Adem Serbest, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonu bu yıl 4'ncü kez düzenlediklerini söyledi. Geleneksel hala gelen organizasyonun şöhretinin Bursa dışına çıktığını belirten Serbest, "Tüm Türkiye'den hatta Balkan ülkelerinden olumlu tepkiler alıyoruz. Organizasyonu, rahatsızlık vermemek için haftasonu düzenliyoruz" dedi.
Konuşmasına Selamet Mahallesi'nde bu yıl çok kalabalık bir sahur programı da düzenlemeyi arzuladıklarını belirten Serbest, "Bu organizasyonumuz artık neredeyse heyecanla bekleniyor. Ramazan ayına girer girmez vatandaşlar, 'etkinliği ne zaman yapacaksınız' diye soruyorlar. Her yıl katılım daha fazla oluyor" diye konuştu.
Organizasyonun ardından gençler, BURFEM merkezinde vatandaşların dağıttığı börek ve diğer yemeklerle sahur yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL