Esenler'de konu komşu iftar yaptı

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Konu komşu iftardayız” programında, aynı mahalleden yüzlerce insan aynı sofranın bereketini paylaşarak birlikte iftar yaptı.

Esenler'de konu komşu iftar yaptı
GİRİŞ 25.07.2012 09:25 GÜNCELLEME 25.07.2012 09:25
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi tarafından “Konu komşu iftardayız” sloganıyla düzenlenen programların ilki, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki İbrahim Turhan Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşti. Mahalle sakinlerinin katıldığı iftarda, yüzlerce vatandaş, komşularıyla birlikte aynı sofrada iftar yaptı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen iftar sonrasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Ramazan’ın Esenler’de şenlik havasında geçtiğini söyledi. İlçede her gün yeni bir etkinliğin gerçekleştiğini belirten Özkan, artık Esenler’de Ramazan’ın markalaştığını ifade etti. Özkan’ın ardından konuşan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç ise; Ramazan ayının çok önemli bir değerinin olduğunu belirterek bu kutsal ayın manevi boyutunun yanında sosyal boyutunun da önemli olduğuna dikkat çekti. Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programından son derece memnun olduğunu dile getiren Güvenç, “Önemli olan birlikte olabilmek, beraber aynı yemeği paylaşabilmektir” dedi.

HAYATIMIZI BEREKETLENDİRİR

Son konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Göksu, Esenler Belediyesi olarak Ramazan ayında yaptıkları anlatarak, “İstiyoruz ki Esenler’de tutmadığımız el, buluşturmadığım yürek kalmasın” dedi. Esenler’de yaşayan insanlara bu şehirde yaşamanın hazzını ve mutluluğunu yaşamaları için ortam oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Göksu, “Ramazan hayatımızı bereketlendirir. Ramazan kendimizi yeniden yenilemenin vaktidir. Bu da hem kardeşliğin, hem de dostluğun yenilenmesi anlamına gelir” dedi. Göksu, Esenler’in bütün sokaklarıyla birlikte Ramazan’ı yüreklerinde hissederek yaşamaya başladıklarını ve yaşamaya da devam edeceklerini vurguladı.

SAHURDAN SEHERE SOHBET

Göksu’nun konuşmasından sonra program, tasavvuf müziğiyle devam etti. Müziğin ardından ise “Sahurdan Sehere” programı başladı. Programın açılışında bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, göreve geldikleri günden bu yana Esenler’in emanetini üstlendiklerini vurgulayarak, bu emanete sahip çıkabilmenin ve emin insan olabilmenin gayretinde olduklarını söyledi. Esenler’deki her bir çocuğun geleceğini hazırlamakla sorumlu olduklarını ifade eden Göksu, kadınlara karşı da görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydetti. Esenler’deki kadın nüfusunun yüzde 76’sının ev hanımı olduğuna dikkat çeken Göksu, ev hanımlarının daha huzurlu bir şehirde yaşamaları için büyük park alanlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kadınlara yönelik hayata geçen projeleri anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, aile yaşam merkezlerinin sayısını arttıracaklarını söyleyerek “Siz yeter ki bize dua edin. Sizler bir şehrin geleceğinde en önemli unsursunuz. Birlikte Esenler’i İstanbul’a yakışan bir ilçe haline getirelim” dedi. Göksu’nun konuşmasının ardından program, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbetiyle devam etti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Prof. Dr. Hatipoğlu, sohbetiyle dinleyenleri mest etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL