Sıcaktan bunalan vatandaş camide serinliyor

Mevsim normalleri üzerine çıkan sıcaklarla bunalan vatandaşlar camilerde serinliyor.

GİRİŞ 27.07.2012 13:18 GÜNCELLEME 27.07.2012 13:47 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

İbadetini yapmak için camiye yastığını da beraberinde getiren bazı vatandaşlar namaz sonrası uyuyarak dinleniyor.

Ramazan ayında Konya'da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak ve kuru hava vatandaşları olumsuz etkiliyor. Termometrenin 46 dereceyi gösterdiği Konya'da özellikle güneş altında, ağır işlerde ve sanayide çalışan esnaflar kendilerini ya gölgeye atarak dinleniyor ya da klimalı camilere giderek serinlemeyi tercih ediyor.
Konya'nın Merkez Selçuklu İlçesi Motorlu Vasıtalar Sanayi Camii sanayi esnafının ibadetini yaptıktan sonra dinlenme mekanı olan yerlerden biri.

Önce namazını kılan vatandaş daha sonra klimanın altında uzanarak bir miktar dinleniyor. Daha sonra tekrar işine geri dönüyor. Camide ikindi namazını kılan Ahmet Limon, sıcak günlerde camide namazını kıldıktan sonra serin ortamda bir süre dinlendiklerini söylüyor. Ramazan ayında böyle bir imkanın vatandaşlar için çok güzel olduğunu söyleyen Limon, "Elimizden geldiği kadar camiden çıkmamaya çaba gösteriyoruz." diyor.

Camiye 200 metre mesafede motor ustası olarak çalışan Arif Arabacı da namaz sonrası camide dinlendiğini belirtiyor. Arabacı, "Camimizin 6 tane kliması var, püfür püfür esiyor. Camimize gidip önce güzelce ibadetimizi yaptıktan sonra biraz da kestirip dinleniyoruz. Sonra tekrar gelip işimize çalışıyoruz." şeklinde konuşuyor. Motor ustası Arabacı, günler uzun olduğu için zamanın zor geçtiğini ve gün içerisinde dinlenme ihtiyacı duyduklarını aktarıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL