Bağcılar Edirne’de iftar verdi

Bağcılar Belediyesi, Edirne Valiliğiyle ortaklaşa Selimiye Camii’nin avlusunda iftar sofrası kurdu.

Bağcılar Edirne’de iftar verdi
GİRİŞ 05.08.2012 13:58 GÜNCELLEME 05.08.2012 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Balkan Savaşları’nın 100’üncü yılı dolayısıyla önce Balkan Şehitliği’nde şehitler için dua edildi, akşam ezanının okunmasıyla da Selimiye Camii’nin avlusunda iftar sofrası kuruldu.

Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’de düzenlediği iftarı bu yıl Edirne’de gerçekleştirdi. Balkan Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de gerçekleştirilen programa Bağcılar’dan çok sayıda vatandaş da katıldı. II. Beyazıd Külliyesi, Balkan Şehitliği, Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi gezildi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte ise Selimiye Camii’nin avlusunda iftar yapıldı.

Bağcılar’dan 500 kişinin iftar programına katıldığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Edirne’den de çok sayıda vatandaşın iftara katıldığını söyledi. Balkan Savaşlarının 100’üncü yılı dolayısıyla Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu düzenlediklerini hatırlatan Başkan Çağırıcı, “Edirne Balkan Savaşları’nın sembol şehirlerinden biri. Binlerce şehidimiz burada Balkan Şehitliği’nde yatıyor. Balkan Savaşları’nın 100’üncü yılında onları unutmadığımızı göstermek ve mübarek Ramazan ayında şehitlerimiz için dua etmek istedik ve bu programımızı düzenledik” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN KURAN-I KERİM OKUNDU

Program kapsamında Balkan Şehitliği’nde Şehitler için önce Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunuldu daha sonra da Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin dua etti.

Selimiye Camii’nin avlusunda düzenlenen iftar programına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Bitlis Valiliği’ne atanan Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Edirne Belediye Başkanvekili Alaattin Altındiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 1
  • semih öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. iftarın bile reklamı yapılıyor her yerden pay çıkarma dümdüz devam
    Cevapla