Ezan erken okundu, orucu erken açtılar

İstanbul'un bu ilçesinde ezan 5 dakika erken okununca çok sayıda vatandaş oruçlarını erken bozdu. Ezanın erken okunduğunu öğrenen çok sayıda öfkeli vatandaş camiye yürüdü.

Ezan erken okundu, orucu erken açtılar
GİRİŞ 10.08.2012 07:51 GÜNCELLEME 10.08.2012 10:17 KAYNAK MİLLİYET
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Başakşehir’de, bütün camilerde aynı anda yayınlanan ve iftarı da bildiren akşam ezanı saat 20.20’de okunması gerekirken, 20.15’te okundu. İftar vaktinde ezanın okunmasıyla birlikte bazı kişiler oruçlarını açarken, bazıları imsakiyeye ve televizyon programlarına göre hareket edip, saatin gelmesini bekledi. Ezanın okunmasından 5 dakika sonra da dogru ezan tekrar okundu. Okunan ilk ezandan dakikalar sonra ikinci ezan okunması şaşkınlığa neden oldu. Saatlerini kontrol eden bazı kişiler ezanın erken okunduğunu öğrenince Kayaşehir’de bulunan Hz. Hüseyin Camii’ne gelerek görevlilere durumu sordu. Cami görevlileri ise vatandaşlara durumu izah ederek Ramazan Bayramın’ndan sonra bir gün kaza orucu tutmalarını söyledi.

YORUMLAR 17
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    son dakika bilgisi - imam cuma namazında açıkladı. başakşehirde merkezi sistemden okunmuş. başakşehir müftülüğüde temkin vakitleri içinde kaldığından orucun iadesine gerek yok demiş. cuma namazında imam bizzat açıkladı. ama siz banada inanmayın direk açıklamayı birinci kanaldan resmi ağızdan alın. müslümanın üzerine düşende budur zaten
    Cevapla
  • murat yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    esas hatanın merkezi.... 5. etap i.a. camiinde ezan 20.15 de okundu. bazı camiler de bu caminin ezanını yayınlıyor. kendileri ezan okumuyor. kayaşehirdeki cami bu azizliğe uğramış olabilir.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    kasıt yok bir şey olmaz diyen ve yemeğe saldırdılar diyen vatandaşlar. bu olayın cevabı belli diynet daha öncede söyledi sadece unutma durumunda mesul değiliz. hatalarda oruç yeniden tutulur kasıt olsada olmasada. ikincisi çoluk çocuk yaşlısı hastası oruç tutuyor gözü dönmüş gibi yemeğe saldıranlarda olabilir bu dalga geçilecek bir mesele değil. sende 5 dk sonra aynı şekilde saldırmışsındır
    Cevapla
  • hikmet basiret 11 yıl önce Şikayet Et
    zaten en az 10 dakka geç okunuyor .. ayrıca kasıt yok bir şey olmaz .
    Cevapla
  • howlq 11 yıl önce Şikayet Et
    burda cahil de çokmuş. kur'an 'ı bir kere okuyan ilkokul çocuğu dahi olsa güneş batınca orucun açıldığını bilir.alim olmaya ne gerek var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle