7 bölge, 81 tat, tek sofra Esenler’de

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler’e Türkiye ile iftar yapmak için geldiğini söyleyerek “En güzel iftarımı Esenler’de yaptım” dedi.

7 bölge, 81 tat, tek sofra Esenler’de
GİRİŞ 10.08.2012 12:38 GÜNCELLEME 10.08.2012 12:38
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi, “Şimdi kardeşliğin tam zamanı” diyerek Esenler’deki herkesi aynı sofrada buluşturmak hedefiyle bir ilke daha imza atarak 7 bölgenin 81 iline has damak tatlarını dev bir iftar sofrasında buluşturdu ve bir kez daha Esenler’in bir Türkiye portatifi olduğunu gösterdi. 

Dörtyol Meydanı Ramazan Etkinlik Alanı’nda yöre kültürlerini tanıtmak amacıyla stant açan Sinop’tan Adıyaman’a, Kayseri’den Tokat’a kadar ülkemizin değişik coğrafyalarından mahalli dernekler, hep birlikte iftar verdiler. Tamamen yöresel tatlardan oluşan iftar menüsünde; Yozgat’ın meşhur testi kebabından Kastamonu’nun Etli Ekmeğine, Kayseri’nin Mantısı’ndan Adıyaman’ın Çiğköftesi’ne kadar birbirinden farklı kültürleri çeşnilerinde barındıran lezzetli yemekler boy gösterdi. “7 bölge, 81 tat, tek sofra Esenler’de” sloganıyla düzenlenen iftar programına; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, ilçede faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BOZDAĞ TESTİ KEBABI KIRDI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Yozgat’ın meşhur testi kebabını kırmasıyla başlayan program, renkli görüntülere sahne oldu. Akşam ezanının okunup, oruçların açılmasından sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, ramazanın Esenler’de çok farklı yaşandığını ifade ederek, “7 bölge, 81 tat, tek sofra Esenler’de” sloganıyla düzenlenen iftar programı sayesinde Türkiye’nin farklı yörelerinden gelip Esenler’de yaşayan vatandaşların tek sofrada buluşmasının çok anlamlı olduğunu belirtti.

BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ SUNİ DUVARLARLA ÖRÜLEMEZ

Özkan’ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, yöresel lezzetlerin tek bir sofrada buluşmasını sağlayan dernek başkanlarına, Esenlerlilere ve katılımından dolayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a teşekkür etti. Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
“ Belediyemizin ramazan etkinlik alanında birçok derneğimizin standı var. Bu derneklerimiz yöresel yemeklerini hazırlasınlar istedik. Yani 7 bölgenin 81 ilinin tadını görelim istedik ki bu ülkede bizim kardeşliğimizin ne kadar derinlerde olduğunu, bu ülkede bu kardeşliğin suni duvarlarla örülemeyeceğini, yıkılamayacağını hep birlikte gösterelim ve bu ramazan akşamında hep birlikte yaşayalım istedik.”

BU MEYDANDA BU AKŞAM TÜM TÜRKİYE VAR

Başkan Göksu’dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; konuşmasına Esenler’de her akşam farklı bir mahallede iftar programı yapıldığını hatırlatarak başladı. Bu akşamın diğer akşamlardan farklı olduğunu vurgulayan Madenoğlu, “ Bu akşam derneklerimiz ve Esenler’de yaşayan vatandaşlarımız yörelerine has yemekleri buraya getirerek bizlere ikram etti. Bu akşam burada tek bir bölge yok. Bu meydanda bu akşam tüm Türkiye var” dedi.

BU AKŞAM ÇOK DAHA ÖZEL

Kaymakam Madenoğlu’ndan sonra konuşan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da Esenler’de her akşam başka bir mahallede iftar yaptıklarını, her iftarın çok güzel geçtiğini; ancak bu akşamki atmosferinin bambaşka olduğunu söyledi. Bozkır, “Bu akşamki iftarı, diğer sokak iftarlarından farklı olarak Türkiye’nin güzide illerinin çok güzel mutfaklarının burada sergilenmesi açısından çok özel” diye konuştu.

ESENLER’E TÜRKİYE İLE İFTAR YAPMAYA GELDİM

Bozkır’dan sonra programda son konuşmayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ, konuşmasına ramazanın insanlar üzerinde yarattığı manevi duyguların bütün bir yıl boyunca devam etmesini temenni ederek başladı. “Bugün burada Türkiye’de yaptığım en güzel iftarlardan birini gerçekleştirdik” diyen Bozdağ, Başkan Göksu’nun kendisine telefon açıp iftara davet ettiğinde seve seve kabul ettiğini; ancak Göksu’nun ‘Bu iftar başka, Esenler’de Türkiye ile iftar yapacağız’ demesi üzerine şaşırdığını belirterek, anlamaya çalıştığını ve bunun nasıl olacağını sorduğunda Göksu’nun ‘Esenler küçük bir Türkiye’ dediğini ve bunun üzerine Esenler’e Türkiye ile iftar yapmaya geldiğini anlattı. Bozdağ, Türkiye ile iftar yapma olanağını kendisine sağlayan Göksu’ya, sivil toplum örgütlerine ve programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başkan Göksu ile birlikte mahalli dernekler tarafından kurulan stantları gezdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL