“Allah (c.c.) ile konuşmak isteyen Kur’an okusun”

Necmettin Nursaçan, cihandaki her şeyin Allah’ı tespih ettiğini, Allah ile konuşmak isteyen sıkça Kur’an-ı Kerim’i okusun dedi.

“Allah (c.c.) ile konuşmak isteyen Kur’an okusun”
GİRİŞ 15.06.2016 10:21 GÜNCELLEME 15.06.2016 10:21

Müminler olarak herkesin birbiriyle selamlaşması gerektiğini belirten Nursaçan, “Aramızda selamlaşmayı yaygınlaştıralım. Tokalaşalım, birbirimize hediye verelim. Aramızdaki sevgi ve muhabbet böylelikle gelişir.” diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen söyleşi programının konuğu Televizyon Programcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nursaçan, “Kimliğimiz ve Temel Değerler” konulu söyleşide Allah (c.c.) sevgisinin önemine dikkat çekerek, “Allah (c.c) ile konşmak isteyen sıkça Kur’an-ı Kerim okusun.” dedi.

Allah ile konuşmak isteyen Kur’an-ı Kerim’i sıkça okusun

Baba Radyo’dan Umut Kuzkaya’nın sunuculuğunu yaptığı söyleşi sırasında Hz. Yusuf ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) hayatlarından örnekler sunan Necmettin Nursaçan, Kur’an-ı Kerim okumanın faziletlerini anlattı. Nursaçan, “Cihanda hiç bir şey yok ki, Allah’ı (c.c) tespih etmesin. Allah ile konuşmak isteyen Kur’an-ı Kerim’i sıkça okusun.” diye konuştu. Sevgi ile bakır madeninin bile altına dönüşeceğini ifade eden Nursaçan,  Allah’ı sevmenin, aynı zamanda kullarını sevmek anlamına geldiğini aktardı. Nursaçan sözlerini şöyle sürdürdü:

Tokalaşalım, birbirimize hediye verelim

“Lütfen müminler olarak herkes birbiriyle selamlaşsın. Aramızda selamlaşmayı yaygınlaştıralım. Tokalaşalım, birbirimize hediye verelim. Aramızdaki sevgi ve muhabbet böylelikle gelişir. Müminler Allah(c.c) için birbirini sevmeli. Allah (c.c.) için birbirini seven insanlar şehitlerin bile kıskanacağı makama ulaşırlar. İyilikle kötülük bir olmaz, kötülüğe iyilikle karşılık verin.“

“Allah (c.c) seven ölümden nefret etmez"

Müslümanlar Allah’ın huzurunda son namazlarını kılıyormuş gibi namazlarını eda etmesi gerektiğinin de altını çizen Nursaçan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yüce Allah’ın(c.c.)  sizi affetmesini istiyorsanız eğer siz de affetmesini bilin. Allah’ı(c.c.) seven ölümden nefret etmez. Çünkü ölüm Allah’a (c.c.) kavuşmaktır. Mevlana’nın dediği gibi, ‘ölüm doğumdur’. Ölüm sevgiliye kavuşmaktır. Ölüm doğumdur, müminlerin güç kaynağı duadır.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL