Bu hafta en uzun orucu tutan ilimiz

Türkiye'nin en uzun süreli orucu, bu hafta bakın hangi ilimizde tutuluyor.

Bu hafta en uzun orucu tutan ilimiz
GİRİŞ 11.07.2013 15:36 GÜNCELLEME 11.07.2013 15:40 KAYNAK AA
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Edirne'de, coğrafi konum itibariyle kuzeybatıda yer aldığı için 5 gün süreyle en uzun süreli oruç tutuluyor.

İlk gün Edirne'de 17 saat 20 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 12 dakika ve Çanakkale'de 17 saat 4 dakika, ikinci gün Edirne'de 17 saat 18 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 10 dakika ve Çanakkale'de 17 saat 2 dakika oruç tutuldu. BugünseEdirne'de 17 saat 16 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 8 dakika ve Çanakkale'de 17 saatin ardından oruç açılacak.

İlerleyen günlerde güneş hareketine göre enlem ve boylam farkı nedeniyle en uzun oruç tutan il değişecek.

Selimiye Camisi'ni ziyarete gelen Oğuz Kağan Özek, Türkiye'de iftar ve sahur arası saatin en uzun Edirne'de olmasına rağmen ramazanın huzurlu ve rahat geçtiğini söyledi.

Özek, Selimiye Camisi'nin gölgesinde oruç tutmanın ayrı bir hissiyat olduğunu belirterek, "Selimiye gibi bir mekanda bu kadar saat oruç tutabilmek, insanın sıhhatini artırır. Ayrıca ayrı bir maneviyat oluşturuyor. Ben çok rahatım. 1 ay değil, 11 ay da tutmaya razıyım" dedi.

Ayten Güner, havaların sıcak olmasına rağmen oruç tutmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Oruçluyken bir zorlanma yaşamadığını ifade eden Güner, "Hipertansiyonum var. Anjiyo oldum. Doktorum izin vermiyor ama zorlanmıyorum. Orucuma devam edeceğim" diye konuştu.

"Zorlanmıyoruz, ramazanımız gayet güzel geçiyor"

Mehmet Özdemir, "En uzun oruç 24 saat olabilir. 24 saat de olsa hiç önemli değil. Ben üç aylarda da oruç tutuyorum. Ne susuyorum ne acıkıyorum.Çok rahat ve mutluyum" ifadelerini kullandı.

Selimiye Camisi'nin peyzaj çalışması için Şanlıurfa'dan çalışmaya gelen Mehmet Kan, oruç tutarken büyükzorluk yaşamadığını ifade etti. Şanlıurfa'daki ailesiyle telefonda konuştuğunu ve Edirne'de oruç tutmanın hava şartları dolayısıyla daha rahat olduğunu belirten Kan, "Havaların serin olması olumlu. 05.00-12.00 arası çalışıyorum, sonra da iftara kadar yatıyorum" dedi.

YORUMLAR 4
  • efe pukkal 10 yıl önce Şikayet Et
    05.00-12.00 arası çalışıyorum, sonra da iftara kadar yatıyorum. mübarek güldürdün beni :D:D:D:D:D
    Cevapla
  • abbas 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ben mi yanlışım anlamadım !!!. Sinopta oturuyorum İlk gün imsak saat 03:02 iftar ise 20:26 yani 17 saat 24 dakika oruç tutmuş oluyorum ama nedense kimse bahsetmiyor Allah'a şükür hiç zorlanmıyorum o da rabbimin bir hikmeti işte normalde olsa akşama kadar herhalde 2-3 litre su içerim ama mübarek gün hiç susamıyorum bile :)
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 10 yıl önce Şikayet Et
    Hiç güleceğim yoktu :). 05.00-12.00 arası çalışıyorum, sonra da iftara kadar yatıyorum'' dedi :))))
    Cevapla
  • kemal karar 10 yıl önce Şikayet Et
    EN UZUN ORUÇ. en uzun oruç tutan iller, genellikle chp'nin kalesi olan iller. sakın bu iş akpartinin bi oyunu olmasın... acaba sürelerin uzunluğunu CHP Anayasa mahkemesine götürmeyi düşünür mü???
    Cevapla