Hatipoğlu'ndan İranlı din adamına cevap

İran'da bir din adamının “Oruçluyken su içebilirsiniz.” sözlerine yanıt veren Nihat Hatipoğlu, bunun gülüp geçilecek bir durum olduğunu söyledi.

Hatipoğlu'ndan İranlı din adamına cevap
GİRİŞ 15.07.2013 06:25 GÜNCELLEME 15.07.2013 08:19
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

İran'da Ayetullah Beyat Zencani, "Oruç tutup fakat susuzluğa dayanamayanlar, susuzluklarını giderecek kadar su içebilirler. Böyle bir durumda oruç bozulmaz ve kaza yapmaya da gerek yoktur" şeklinde bir fetva verdi. Türkiye'de de çok tartışılan fetvaya bir yorum da Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'ndan geldi. Sultanahmet'te sunduğu programda fetvayı izleyicilerine okuyan Hatipoğlu ardından, "Ne yapıyorsunuz, gülüyorsunuz tabi" dedi.

İran'daki diğer din adamlarının da bu fetvaya evet demeyeceklerini söyleyen Hatipoğlu, "Bu cahilce bir fetva" diyerek Bakara suresinin 187. ayetini örnek göstererek konuya açıklık getirdi.

YORUMLAR 81
  • erdal tektel 10 yıl önce Şikayet Et
    bizene. bizene isterlerse yemek de yesinler:D
    Cevapla
  • ahmet mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    Soru ve cevabı bu kadar basitken bu kadar yorum.... Gerçekten ilginç bir milletiz.Kardeşim İranlı herif bunamış.Nihat hocanın bu soruyu cevaplaması bile komik:) Bu iranlıların İslam dünyasına pozitif katkılarını birileri sıralayabilir mi ? Fitne,fesat,diktatörleri desteklemekten,baskıdan başka ne var İran tarihinde?
    Cevapla
  • EYLÜL SONBAHAR 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın anarşist,. Eyvah, eyvah dedim bana hitap ettiğiniz satırları görünce ,zira cümleleriniz tahammülsüzlüğünüzü, içinizdeki tezatları, alınganlığınızı dışa vurmuş ,. Esaslı köleler kimlerdir bilir misiniz? kendince fikirler üretip, doğru addettiği gölgeler altında güneşi de ayı da olduğu gibi göremeyenlerdir.gölgelere mahkum olup gölge bir hayata sığınanlardır.gölge sesler, gölge düşünceler...gölge davranışlar sergileyenlerdir. .Allah bizi böylelerinden, tartısı olmayan yani ölçüsüz sözlerin sahiplerinden uzak eylesin. gölge olmayıp kendimiz olmayı bize nasip etsin., İslamı kayıtsız şartsız benimsemiş, özümsemiş bu yolda yarışan, bu uğurda yola revan olan insanlardan eylesin... eğrileri aklamak, süslemek, giydirmek ak pak sunmak ancak kölelere uygundur.size son sözüm;hayırlı ramazanlardır.hayırlı ramazanlar…
    Cevapla
  • M.ALİ KORKUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yorum yazdık. Elde ne var,koskoca bir sıfırdan başka.Belki de enaniyetimizi tatmin ettik.Belki de bizim yüzümüzden yüzyılın müceddidi üstadımıza iftira attılar.Belki de insanlarımızı dinimizden soğuttuk.İnsanları anlamaya çalışmaktan ziyade bizi anlamalarını bekliyoruz.Biz onları anlamadıkça vereceğimiz cevapları da onlar anlamaz.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Hakan Kal. Efendim biz kendi görüşlerimizi paylaşmadık. Dikkat ederseniz kaynaklarını da vererek nakiller yaptık. Şıi kaynaklarından bu mesele ilgili bilgiler aktardık. İnanmayanlar gider o kitaplardan araştırır bu meseleleri bulurlar. Bİr arkadaşımız diyor ki "biz onlarla kardeşiz". Efendim kardeşlik Allahü teâlânın rızası için olur. Peygamberimizin dostlarım dediği en hayırlı asır dediği zamanın insanlarına peygamberlerden sonra insanların en üstünü olarak bildirilen Allahü teâlâ tarafından BİZZAT KUR'AN-ı KERîM'de övülen zatlara (aleyhmürrıdvan) hakaret eden küfr eden bir insanla ben Allahü teâlânın rızası için nasıl kardeş olabilirim? Ben demiyorum savaşalım. Ancak Kardeşlik deniyorsa, bu şekilde bir kardeşlik olmaz. Herkes kendi yoluna.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle