Mehmet Görmez dayanamadı, sonunda patladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Sosyal Tesislerinde gazetecilere verilen iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

Mehmet Görmez dayanamadı, sonunda patladı
GİRİŞ 24.07.2013 06:27 GÜNCELLEME 24.07.2013 11:18
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

AHLAK SORUNUNA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Artık imsak tartışmaları Türkiye'de bilgi sorunu olmaktan çıkmış, bir ahlak sorununa dönüşmüştür. Bu da bizi üzüyor" dedi.

Son 3 yıldır her Ramazan'da bir imsak tartışmasının yaşandığına değinen Görmez, Türkiye gibi bir ülkede, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve 80 aşkın ilahiyat fakültesinin olduğu bir ülkede çeşitli gözlem araçları ile semanın, güneşin, yıldızların, ayın bütün hareketlerini canlı olarak izlenebildiği bir dünyada, imsak vaktini tartışarak geçirmeyi Ramazan'ın manevi iklimini sabote etmek olarak değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asla tarihinde kıyısında, köşesinde kalmış şahıs ve marjinal görüşlerle amel etmediğini kaydeden Görmez, bütün İslam alemindeki değerlendirmeleri de dikkat alarak çalışma yaptıklarını belirtti. İmsak tartışmalarının artık Türkiye'de bir bilgi sorunu olmaktan çıktığını, bir ahlak sorununa dönüştüğünü de vurgulayan Görmez, çıplak gözle gözlem yaparak ortak bir takvim yapmaya hiçbir milletin sahip olmadığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR 77
  • sukru bas 10 yıl önce Şikayet Et
    :::. Bazı yorumcular sana ne benim orucumdan diye kestirip atmışlar. Herkes istediği kadar oruç tutabilir. haram olsada hatta dini bayramlarda da tutabilir. ama bir kişiye 1 dakika bile fazla oruç tutturup aç bırakırsanız kul hakkına girersiniz. istersen bin rekat namaz kıl ama cemaatle bir rekatta bakara suresini okumaya kalkarsanız kul hakkı yersiniz. cuma namazı cami çıkış kapısının önünde namaz kılmaya devam edip çıkanları engellerseniz aldığınız sevap ettiğiniz kul hakkına takılır. müslümanlığı kendimize göre yaşamayalım.
    Cevapla
  • umutsuz 10 yıl önce Şikayet Et
    ____________________. Bildigim kadari ile Hoca ilk aciklamasin da camide icki icilmedigi yönünde dir,sonra dan icildi diye beyanat vermis,yanlis yapmis ,ya icilmi yada icilmemis hoca dik duramiyor bence Diyanet isleri baskanligi bu hocaya bi ayar vermesi lazim.
    Cevapla
  • Fatih YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    KUR'AN tüm insanların. anlayacagı kadar acık anlaşılır bi şekilde gönderilmiştir. Kuran Allah ın sözleridir tefsir de yarattığı insanların kimse Kuran da anlaşılmıyor ben bilimsel yollarla imsakı tespit edecem diyemez gözünü çevir ufka bak bul hadi erken oruca baslamayı erken namaz kılmayı anladıkta hava kararmadan oruc nasıl acılıyor anlamadık diyanetin vebali büyük vakitlerde bi yanlışlık varsa ahirette hesabı sorulur sorarız
    Cevapla
  • murat şimşek 10 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin açıklamasını ankaşılan okuyan olmamış. Diyanet işleri vakit hesaplamalarını Ankara üniversitesiyle ortaklaşa uzay gözlem evlerinden yaptığını ve ona göre belirlediğini açıkladı.Günümüzde gündüzle gecenin ayrıldığı zamanı Rasathanelerden yapmak daha kesin sonuç veriyorsa ki böyledir , AYETLERİN IŞIĞINDA YAPILAN bu vakit tesbitlerini nasıl oluyorda görmezden gelebilirsinizki.unutmayalımki gözle yapılan ölçümlerde vaktin sınırı kişiye göre değişkenlik gösterebilir.Tıpkı bu tartışmada olduğu gibi.Bilmem anlatabildimmi
    Cevapla
  • pusula 10 yıl önce Şikayet Et
    delil yok belge yok anca lak lak. diyaneti iyi biliriz biz yillarca devletin mesnetsiz seylerine dayanak verdi bugunde kalkmis. delil belge gosterecegine anca lak lak yapiyor. guveniniz yok devletin gucuyle racon kesmeyin. belge ve delilerinizle konusun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle