STK'lar Suriyeliler için seferber oldu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sivil toplum kuruluşları ramazanda Suriyeli ailelere yardım eli uzatacak.

STK'lar Suriyeliler için seferber oldu
GİRİŞ 27.06.2014 13:06 GÜNCELLEME 27.06.2014 13:06 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı, Yardımeli Derneği, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Yeryüzü Doktorları Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli ailelere ramazanda gıda paketi dağıtacak.
 

Suriye'deki olayların başladığı ve şiddetini arttırdığı dönemlerde vatanlarını bırakıp canlarını kurtarma adına komşu ülkelere sığınan Suriyeli aileler, hayır kuruluşları sayesinde ramazana sorunsuz girecek.

Türkiye'ye sığınan ve maddi imkansızlık yaşayan Suriyeli ailelerin ramazanı rahat geçirmeleri için çaba gösteren sivil toplum kuruluşları, ailelerin sofralarını donatacak iftarlık paketlerini dağıtmaya başladı.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, AA muhabirine, bu yıl ramazan için Türkiye'deki çadır kentlerde ve evlerde barınan 10 bin Suriyeli aileye gıda paketi dağıtılacağını söyledi. Karayılan, "Derneğimiz, ramazanın bereketli havasına girdiğimiz şu günlerde ibadetin, iyiliğin ve yardımın manasına erişebilmek için hazırlıklarını tamamladı. Üç farklı yardım malzemesi paketi hazırladık. İki kolide iftarlık, kuru gıda ve kahvaltılık, diğerinde temizlik ürünleri bulunuyor" dedi.

Yardımeli Derneği İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da "Bu ramazanda da Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız. 'Gün, kardeşlik günüdür' sloganı ile çalışmalarımıza hız verdik. Hatay ve çevre ilçelerde barınan 200 bin Suriyeli aileye iftar paketi, 2 binden fazla Suriyeli aileye de 60 lira limitli kumanya kartı dağıtımına başladık" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu ise Hatay'da yardıma muhtaç Suriyeli aileler ile yetim ailelerinin kapılarını çalacaklarını belirterek, "Ramazanın bereketini tüm kardeşlerimize ulaştıracağız. Yardıma ihtiyaç aileler ekiplerimiz tarafından tespit edildi. İl genelinde bin Suriyeli ailemize yardım ulaştıracağız" dedi.

Beşir Yardımlaşma Derneği de Türk Kızılayı aracılığıyla Suriyelilere gıda paketi taşıyan 3 tır gönderdi. Derneğin Reyhanlı temsilcisi Hasan Zelka, "Ramazanda insanların manevi duyguları artıyor. Suriyeli ailelerimizin bu mübarek aya hakkıyla girmesi hepimizin görevidir. İlçedeki 500 Suriyeli aileye gıda paketi dağıtacağız" diye konuştu.

Yeryüzü Doktorları Derneği temsilcisi İsmet Şanverdi de ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardım çeki ile ilaç ve hijyen ürünü dağıtacaklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL