Çin'de Müslümanlar ilk oruçlarının bugün açtı

Çinli Müslümanlar, Ramazan ayına bugün merhaba derken, tutulan orucun ardından açılan iftarlar, renkli görüntülere sahne oldu.

Çin'de Müslümanlar ilk oruçlarının bugün açtı
GİRİŞ 30.06.2014 09:57 GÜNCELLEME 30.06.2014 09:58 KAYNAK CİHAN

Başkent Pekin’deki Müslümanlar ilk oruçlarını bugün açtı. Orucun açıldığı mekânlardan biri de Nandouya Camisi oldu. İftar vaktinin yaklaşmasına doğru cami mutfağında Çin’e has yemekler hazırlandı, namaz için abdestler alındı.

Saatlerin 19.47’yi göstermesiyle camideki müezzin önce dua etti ve sonrasında cami avlusunda bekleyenlere Çince olarak ‘’iftar vakti girmiştir’’ diye üç kere bağırdı. Sonrasında ise dualarla ilk oruç açıldı. Oruç, karpuz, hurma ve Çin’e has meyvelerle açıldı. Bunun ardından ezan okundu ve akşam namazı kılındı. Namazdan sonra ise Çin mutfağından inek etli fasulye ile etli pirinç erişteli iftar yemeği yendi.

Ramazan ayıyla ile ilgili duygularını anlatan Çinli Müslümanlardan Liu (Muhammet Ali), Türkiye’deki Müslümanların Ramazanı'nı kutladı ve Allah’ın Ramazan ile ilgili emirlerini yerine getirmelerini umduğunu belirtti. Liu, dünya Müslümanlarının da Ramazan’ını kutladı ve sıcakta oruç tutmanın kendileri için bir imtihan olduğunu ve bunu da hoşnut bir şekilde kabul etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Camide akşam namazını kılanlardan Süleyman isimli Çinli ise Ramazan’ın kendileri için bir rahmet olduğunu kaydetti. Muhammet adlı diğer bir Çinli Müslüman ise orucun Allah’ın bir emri olduğunu ve bu ayda mutlu olduklarını ifade etti.

Resmi rakamlara 20 milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı 1,4 milyar nüfuslu Çin’de Ramazan’ın, ülkenin bazı yerlerinde dün başladığı ifade ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL