Zor şartlar altında oruç!

Sıcaklıklarında etkisi ile daha da zorlaşan oruç, inşaatta çalışan Remzi Turan'ı yıldırmıyor.

Zor şartlar altında oruç!
GİRİŞ 01.07.2014 17:38 GÜNCELLEME 01.07.2014 17:38

Yaz aylarına denk gelen Ramazan’da pek çok kişi sıcak nedeniyle oruç tutamazken, inşaat işçisi Remzi Turan, oruç için bahane üretmiyor yoğun iş temposuna rağmen oruç tutuyor.

İzmir’de 40 dereceye varan hava sıcaklığı, Ramazan’da oruç tutanları zorluyor. Sıcak nedeniyle pek çok kişi oruç tutamazken, en ağır mesleklerden biri olan inşaat işçiliğinde oruç tutmak daha da zorlaştı. Ağır iş yükü nedeniyle tüm gün yoğun tempoda çalışan inşaat işçisi Remzi Turan açlık ve susuzluğa aldırış etmeden oruç tutuyor. Her sene 30 gün oruç tuttuğunu dile getiren Turan, şöyle konuştu: “40 derece sıcakta oruç tutmak zor ama mecburuz. Zor diye tutmayacak değilim. Her sene 30 gün tutuyorum bu sene de 30 gün tutacağım.”

İradesi olan herkesin ağır çalışma şartlarına rağmen oruç tutabileceğini söyleyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dışarıda sıcağın altında çalışanlar belki tutamayabilir. Daha önceki senelerde ben de cephelerde çalışıyordum, yine de tutabiliyordum ama bu sene içerideyim, daha rahat oruç tutuyorum. Ramazan ayı benim için güzel gidiyor. Oruç tutmanın benim için sıkıntısı yok. Başkaları için bir şey diyemem.”

“BU GİDİŞLE TUTACAĞIMIZ YOK”

İnşaat işçiliğinin çok ağır olduğunu belirten Ömer Kaya isimli inşaat işçisi bazen oruç tutabildiğini bazen tutamadığını söyledi. Sıcak nedeniyle oruç tutmakta zorlandığını ifade eden Kaya, “Hava çok sıcak. Su tüketimimiz çok oluyor o yüzden tutamıyoruz. İnşaat işi ağır. Bu gidişle tutacağımız yok. Bayağı yoğun çalışıyoruz. 40 derece sıcakta nasıl oruç tutulur ki? Bol bol su içiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL