Alo Fetva Hattı 23.00’e kadar hizmet veriyor

Ramazan ayının gelmesiyle diyanetin fetva hattını arayanların sayısında patlama yaşandı.

Alo Fetva Hattı 23.00’e kadar hizmet veriyor
GİRİŞ 25.07.2012 12:40 GÜNCELLEME 25.07.2012 12:40 KAYNAK CİHAN

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında vatandaşların soru yağmuruna tuttuğu ‘190 Dini Danışma Çağrı Merkezi’nin (Alo Fetva Hattı) çalışma süresini gece 23.00’e kadar uzattı.

Başkanlık tarafından il müftülüklere gönderilen yazıda, geçtiğimiz mayıs ayında hizmete sokulan ‘190 Dini Danışma Çağrı Merkezi’ndeki yoğunluğun Ramazan ayı ile birlikte en az iki katına çıktığı belirtildi. Buna göre, bu hatta hizmet veren vaiz sayısı artırılarak mesai saatlerinin gece saat 23.00’e kadar uzatılması talimatı verildi. Yapılan düzenleme ile merkezde görev yapacak vaizler iki gruba ayrıldı. Birinci grup, 09.00 - 17.00 saatleri arasında gelen soruları yanıtlarken, ikinci grup ise 17.00-23.00 saatleri arasında vatandaşa yardımcı olacak.

190 Dini Danışma Çağrı Merkezi’ndeki yoğunluk hakkında bilgi veren Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, günlük soru sayısının Ramazan öncesine göre çok fazla arttığını söyledi. Arama oranının zaman zaman üç katına çıktığına dikkat çeken Gündüz, en fazla arayanların ise genelde hastalar ile yaşlılar olduğunu ifade etti.

Ramazan'ın ilk günlerinde orucu bozan şeylerle ilgili sorular geldiğini belirten Gündüz, şu bilgileri verdi: “Orucu bozan bozmayan hususlar soruluyor. Zaman ilerleyince sorular biraz değişiyor, fidye, sadaka -i fıtır, zekatla ilgili soruların yoğunluğu başlıyor. Oruç tutamayan hastaların, diyabet hastalarının, emziren annelerin, yaşlıların ne yapması gerektiği soruluyor. Fitreyi kaç liradan vermek gerektiği, sadaka-i fıtır soruluyor. Yoğunluk gündüz oluyor ama akşam da arayanlar var. Tüm vatandaşlarımıza cevap vermeye çalışıyoruz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL