Hamilelere 'oruç' uyarısı

Uzmanlar, son yılların en sıcak günlerin yaşandığı Ramazan ayında hamilelerin oruç tutmasının bebeklerin sağlığı açısından sakıncalı olduğunu bildirdi.

Hamilelere 'oruç' uyarısı
GİRİŞ 27.07.2012 14:14 GÜNCELLEME 27.07.2012 14:14 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Medicalpark Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz, uzun ve sıcak ramazan günlerinde oruç tutmanın sağlıklı insan işi olduğunu söyledi. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde daha da artacağına işaret eden Yılmaz, “Dolayısıyla burada sıvı tüketimi büyük önem kazanıyor. Yeterince sıvı alamamak annede tansiyon düşüklüğüne ve bebeğe giden kan akımında azalmaya yol açar. Bebeğe az kan gitmesi demek bebeğin hem beslenememesi, hem de oksijensiz kalması sonucunu doğurabilir. Bunun yanında yeterince sıvı alınamadığında erken doğum kasılmalarının başlaması da sıkça karşılaşılan bir durumdur” dedi.

Yeterli sıvı alınmamasının artan kabızlık durumuna yol açabileceğini ve bu durumun özellikle erken doğum tehlikesi yaşayan bayanlarda riski artıracağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Uzun saatler aç kalınması bebeğin doğum kilosunda bir miktar azalma sebebi olabilse de bundan daha önemlisi, uzun süren açlıkla vücuttaki yağ yakılması sonucunda ortaya çıkan keton cisimcikleri bebeklerin beyin gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tüm hamilelerin bebeklerinin sağlıklı gelişimi açısından sık ve az öğünlerle beslenmeleri ve böylesine sıcak günlerde günde en az 3 litre sıvı tüketmeleri gerekmektedir. Bu saydığımız sebeplerle hamilelerin oruçlarını doğum sonrası dönemde kaza etmeleri daha güvenli olacaktır.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL