Bu camiden oyuncu çıkar mı?

Beyoğlu Kasımpaşa Kadı Mehmet Mahallesi'nde bulunan Kadı Mehmet Camisi'nde benzerine az rastlanır işler oluyor. İşte onlardan bazıları...

Bu camiden oyuncu çıkar mı?
GİRİŞ 31.07.2012 12:37 GÜNCELLEME 31.07.2012 12:54 KAYNAK YENİ ŞAFAK
ÖNEMLİ KONULAR

Cami İmamı Mustafa Erdem göreve geldiği 2002 yılından beri mahalleliyi camiye daha çok çekmek için farklı yöntemlere başvurmuş. Sanatçı Yaşar Alptekin'i camiye davet etmiş. Yapılan söyleşi mahallenin erkeklerinden tam not alınca bu sefer de cami içerisinde meşhur aşçı Oktay Usta ile mahallenin bayanlarına özel bir program tertip etmiş. Oyuncu Şenol İpek, Doktor Ahmet Maranki, Psikolog Özkan Şenol, Kasidehan Aziz Hardal gibi birçok ünlü isim Kasımpaşa'daki mütevazı camide misafir edilmiş. Çocukları da unutmamış Mustafa Hoca. Caminin hemen karşısına hayırseverlerin desteğiyle küçük bir kültür merkezi inşa etmiş. Cep sinemasından masal saatine Karagöz ile yarışmalardan drama kursuna kadar birçok çalışmayı çocuklara ücretsiz sunmuş.

"SİZ ÇOCUK OLSAYDINIZ NE İSTERDİNİZ?"

Kadımehmet Camii'nde 2002'den bu yana her sene Yaz Kur'an Kursu'na talepte patlama yaşanıyor. Hatta son yıllarda başvurular o kadar artmış ki çareyi sadece takdir ve teşekkür alan öğrencileri kabul etmekte bulmuşlar. Yaşanan bu artışı ve ramazan ayı gelmesine rağmen öğrenci sayısında azalma olmamasının püf noktasını hocaya sorduk. "Cevabı iki kelime; Çocukça düşünmek. Biz her sene yaz kuran kursu başlarken ve bitirirken müezzinimiz Sadri Karabaş hocayla toplantı yapıyoruz. 'Bu sene en çok hoşunuza giden ve seneye olmasını istediğiniz faaliyet nedir' sorusuna verilen cevaplarla yol haritamızı çiziyoruz.' Şu anda ebru, hat, sema, halk oyunları, cep sineması, halı saha maçları, tiyatro, kısa film atölyesi, Arapça, Bendir, Takı, Karakalem branşlarında yaz boyunca eğitimler veriliyor.

HALİÇ'TE KAHVALTI, BOĞAZDA İFTAR KEYFİ

Çocuklar birçok ilki cami programları ile tadıyorlar. Haliç'in eşsiz güzelliğine karşı kahvaltı, Boğaz'ın eşsiz manzarasıyla denizin ortasında iftar açıyorlar. Peki nereden geliyor bu değirmenin suyu diye sorduğumuzda aldığımız cevap duygulandırıyor bizi. Mustafa Hoca, çocuklar güzel bir sezon geçirebilsinler diye esnaflarla, şirketlerle görüşüyor. İftarı bir şirket üsleniyor, çocukların transferlerini başka biri, iftarı 3-4 esnaf derken hem çocuklar seviniyor yaşanan güzelliğe hem de hayırseverler.

NEDEN CAMİDEN BİR OYUNCU ÇIKMASIN?

Kadımehmet Camii'nde çocuklara tiyatro eğitimini Tiyatro Külliyen ekibi veriyor. Bu sene tiyatro oyunlarının yanısıra kısa filmlerle sosyal medyadan binlerce insana ulaşmışlar. Özellikle mizahi bir dille hazırlanan "İsmail'in Orucu" isimli kısa film, sosyal paylaşım sitelerinde çokça paylaşılan bir video olmuş. Cami ile ilgili projelerini dinlediğimiz Tiyatro Külliyenin Genel Sanat Yönetmeni Osman Doğan, caminin gerçek manasıyla değerlendirilemediğinden yakınıyor; "Avrupa'da dini kurumlar kültür alanında insan yetişmesine imkan hazırlarken bizde mabet vazifesinin ötesine geçemiyor' diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL