Rize Müftüsü'nden camiye kreş projesi

Camiler sadece ibadet yeri mi olmalı? Ya da müslümanlar camilere sadece namaz saatlerde mi uğramalı? Rize Müftüsü'nün camilerle ilgili güzel bir projesi var.

Rize Müftüsü'nden camiye kreş projesi
GİRİŞ 10.08.2012 14:22 GÜNCELLEME 10.08.2012 14:34
ÖNEMLİ KONULAR

Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’ı nezaket ziyaretinde bulundu. Müftü Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da memleketi olan Rize'de gerçekleştirmek istediği önemli bir projesini haber7.com'a anlattı. 

Doğan, Rize’de yaz kurslarını okullarda yapmak istediklerini ama Milli Eğitim Müdürü’nün yeni sistemle ilgili çalışmaları olduğundan dolayı bu projeyi şu an için gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Camileri eğitimin merkezi haline dönüştüreceklerini belirten Doğan, “Ana sınıfından başlayacak dershaneler oluşturacağız. Camileri ibadetin yanında bir eğitim ve hayat merkezi haline getirmeye getirmek için çalışıyoruz. Camileri sadece yazın Kur’an kursu için değil bütün yıl aktif kullanmak istiyoruz” dedi.

Camilerde çocuklar için her türlü imkanın olması gerektiğine vurgu yapan Doğan, özellikle camilerde oyun alanlarının olması gerektiğine işaret etti.

Günün her saatinde her vatandaşın kendi ihtiyacı ile ilgili bir aktivasyona camilerin imkan tanıması gerektiğini belirten Doğan, Rize’deki camileri belli alanlara ayırarak her bölgeye temsilci atanacağını ve yeni bir örgütlenme yapacaklarını söyledi.

Camiler durağan olmaktan çıkıp hareketli merkezler olması gerektiğini belirten Doğan, çocukların ve yetişkinlerin rahat bir şekilde giriş çıkış yapabilecekleri camilere ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Camilerde boş alan olarak bırakılan bütün alanları değerlendirmek istediklerini sözlerine ekleyen Doğan, “Rize’de camiler herkesin değerlendirebileceği bir alan haline getirilecek. Dil kursu, bilgisayar kursu, Kuran kursu gibi profesyonel bir eğitim verilmelidir. Bunun için merkez camiler eğitim yuvasına çevrilmelidir” dedi.

Haber7.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL