Kubbe üzerinde namaz kıldılar

Kadir Gecesi bir başka coşkuyla kutlandı. Dergah Camii'nde cemaat kubbelere kadar taştı. Kadınlar erkeklerle aynı safta namaza durdu.

GİRİŞ 15.08.2012 12:12 GÜNCELLEME 15.08.2012 15:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayında hemen her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Şanlıurfa Dergah Cami’inde Kadir Gecesi büyük bir coşkuyla kutlandı...

Sadece Şanlıurfa içinden değil, Türkiye'nin dört bir yanından Kadir Gecesi'nde Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret etmek üzere Balıklıgöl Platosu’na gelen 20 bini aşkın vatandaş nedeniyle alanda adım atacak yer kalmadı.

İFTARLARINI BALIKLIGÖL’DE AÇTILAR

İftarlarını Balıklıgöl Palstous’ndaki yeşil alanda yapan binlerce kişi, Kadir Gecesi'nde Teravih Namazını Dergah, Hasan Padişah, Rızvaniye gibi birbirine yakın camilerde kıldı.

Dergah Cami’inde ise mahşeri bir kalabalık vardı. Cami içerisi doldu. Kalabalık avluya sığmadı, cami dışına taştı. Vatandaşlar omuz omuza saf tutarak namaz kıldı. Kuran-ı Kerim eşliğinde dua eden vatandaşlar, okunan Mevlid-i Şerifle birlikte geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü. Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa’ya gelenler, sabaha kadar ibadetlerini yaparak sahurdan sonra kentten ayrılmayı planlıyor.

KADIN VE ERKEKLER AYNI SAFTA NAMAZ KILDI

Cami avlusunda Namaz kılan Müslümanlar, bazı saflarda kadın ve erkeklerin aynı safta Namaz kıldığı görüldü. Bunda kadınlara ayrılan Namaz kılma yerinin küçük olması da etkili oldu.

CEMAAT, CAMİİ KUBBELERİNE KADAR TAŞTI

Camii içerisinde yer bulamayan vatandaşlar önce avluya çıktı. Burası dolunca avlu dışına çıktı. Burası da dolunca son çare olarak Cami’inin kubbelerine çıkıldı. Burada serilen hasırların üzerinde saflar kuruldu. Namazlar kılındı.

ÇIKIŞTA İZDİHAM YAŞANDI

Yatsı ve Teravih Namazı’nın bitiminde kapıya yönelen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Bazı Müslümanlar ezilme tehlikesi yaşadı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Gecede herhangi bir tatsızlığa mahal vermemek için Şanlıurfa Emniyeti’ne bağlı ekipler yoğun tedbirler aldı. Saatler 23.00’ü gösterdiğinde telsizlerden kayda değer önemli bir olay geçmedi.

Sanliurfa.com

YORUMLAR 2
  • Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    allah islah etsin. kadir gecesini 27`ramazana getirdi yapistirdilar. son on gecede aranmali bunu neden kimse söylemiyor? allahin magfiretinden ümit kesilmez her zaman her yerde anmak gerek sadece bir gecede hatirlamak pek inandirici olmasa gerek.
    Cevapla
  • abdullah hendek 11 yıl önce Şikayet Et
    kadın erkek aynı safta hee. 20 bin kişininde namazı kabul olmadı namazlarını iade etmeleri gerekir sevap kazanalım derken gunaha girmek bu olsa gerek
    Cevapla