Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den özeleştiri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cemaati muhasebeye davet etmeden önce din görevlileri olarak, kendilerini hesaba çekme mecburiyetinin bulunduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den özeleştiri
GİRİŞ 15.08.2012 15:49 GÜNCELLEME 15.08.2012 16:42 KAYNAK AA

Görmez, Kahramanmaraş Müftülüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, 2012 yılının Kadir Gecesi'ni Kahramanmaraş'ta idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Din görevlilerinin vaaz kürsülerinde ramazan ayının ''muhasebe ayı'' olduğunu anlattığını hatırlatan Görmez, ''Bu muhasebe sadece cemaatin görevi değil, bu muhasebe bizim de görevimiz. Bazen biz cemaatimize bulunduğumuz tavsiyeleri kendimize bulunmayı unutuyoruz'' diye konuştu.

Konuşmasında ''Siz neden yapmadığınız bir şeyi söylersiniz'' ayeti kerimesini hatırlatan Görmez, şöyle konuştu:

''Cemaatimizi muhasebeye davet etmeden önce biz din görevlileri olarak, müftüler, vaizler olarak, Diyanet İşleri Başkanı olarak belki toplumdan önce her birimizin kendisini hesaba çekme mecburiyeti var. Önce biz kendimizi hesaba çekmeliyiz. Kendimizi sürekli hesaba çekmezsek milletimize kendisini hesaba çekmeye davetini, hak ve salahiyetini kaybederiz. Bizim işimizi zorlaştıran en önemli şey, öğrettiğimizi kaybetmemizdir. Vaazlarımız, öğretmelerimiz ve hizmetlerimiz devam ediyor. Hepinizi yürekten kutluyorum ama büyük bir eksikliğimiz var. Biz öğrettiğimizi kaybediyoruz. Biz kendimizi ne kadar muhasebeye çekersek örnekliğimiz de o kadar artar.''

İl Müftüsü Muhammet Gevher ise konuşmasında Kahramanmaraş'ta bin 200'e yakın camide bin 500 din görevlisinin hizmet ettiğini söyledi. Gevher, topluma dinini öğretme konusunda hiç bir mazeretlerinin kalmadığını vurguladı.

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı daha sonra basına kapalı devam etti.
Toplantıya Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile din görevlileri katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL