Haremeyn'de ilk Cuma coşkusu yaşandı

Kabe'de Ramazan ayının ilk Cuması coşkusu yaşanırken aynı heyecan Medine'de Mescid-i Nebevi'de de vardı.

GİRİŞ 12.07.2013 15:37 GÜNCELLEME 12.07.2013 15:47 KAYNAK CİHAN

Ramazan ayının ilk Cuma Namazı Kabe'de yüz binlerin katılımıyla kılındı.

Ramazan ayının ilk Cuma Namazı yüzbinlerin katılımıyla Mescid-i Haram'da kılındı. Mescid-i Haram ve çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle Müslümanlar Kabe'ye girmekte zorlanırken, çevre sokak ve caddeler tamamen doldu taştı. Cuma Namazını Mescid-i Haram ve Mescidi-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdudrrahman Bin Abdülaziz Es-Südeys kıldırdı.

Es Südeys, Cuma hutbesinin başında Ramazan ayının fazileti ve bereketinden bahsetti. Ramazan ayının dostluk, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğuna işaret eden Es Südeys, Filistin, Suriye ve Mısır örneklerini vererek Müslümanların Ramazan ayına paramparça bir şekilde girdiğini söyledi. Es Südeys, tüm dünyada zulüm gören Müslümanlar için gözyaşları arasında dua etti.

Kabe'deki genişletme çalışmalarından da bahseden Es Südeys, izdiham ve kargaşa yaşanmaması için Suudi vatandaşları başta olmak üzere Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancılardan çalışmalar tamamlanana kadar Kabe'ye fazla gelmemelerini istedi.

Hutbenin ardından dua eden Es Südeys Ramazan'ın ilk Cuma Namazı'nı kıldırdı.

Müslümanlar dört bir yandan Mescid-i Nebevi'ye akın etti

Suudi Arabistan'ın Medine kentinde bulunan Mescid-i Nebevi'de Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı. Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, Mescid-i Nebevi'yi doldurdu.

Ramazan ayı dolayısıyla dünyanın dört bir yanından Suudi Arabistan'a gelen Müslümanlar, Mekke ve Medine'de kutsal ayın heyecanını yaşıyor. Mescid-i Nebevi de, Ramazan ayının ilk Cuma namazında hınca hınç doldu. Milyonlarca Müslüman, ilk Cuma namazında Mescid-i Nebevi'ye akın etti.

Müslümanlar, Mescid-i Nebevi imamı Şeyh Ali Hüzeyfi tarafından kıldırılan Cuma namazında cami içinde ve avlusunda saf tuttu. Caminin avlusundaki dev şemsiyeler de açıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL