Dünyaca ünlü hafızlar Gaziantep’te buluşuyor

Dünyaca ünlü Kur’an hafızları, Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenecek Ramazan etkinlikleri kapsamında şehre geliyor.

Dünyaca ünlü hafızlar Gaziantep’te buluşuyor
GİRİŞ 18.08.2011 14:55 GÜNCELLEME 18.08.2011 14:55 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8 gün Kur’an ziyafeti sunacak olan hafızları dinlemek için vatandaşları programa davet etti.

Şahinbey Parkı’ndaki Ramazan etkinlikleri kapsamında, animasyon gösterileri ve orta oyunları sergilenirken, her gün başka bir sanatçı sahne alarak, tasavvufi müziklerle Gazianteplilere güzel dakikalar sunacak. Sami Özer’den İbrahim Sadri’ye kadar bir çok sanatçın katılacağı etkinliklerde, dünyaca ünlü Kur’an hafızları da yer alacak. 18 Ağustos’ta Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Saiden’in Kur’an ziyafeti sunacağı programların diğer günleri de dolu dolu geçecek.

Etkinliklerin ikinci gününde de Mısırlı Abdülvehhab El Tantawi, Gazianteplileri Kur’an'ın müthiş iklimiyle kucaklaştıracak. Diğer günlerde de sırasıyla Muhammed Abdurrahman Farac, Kari Alper Hamza Kanderun, Rahim Haki, Abdurrahman El Hafez, Dr. Ahmet Naina ve Mehdi Adil Coşagani Kur’an ziyafeti sunacak. Dünyaca ünlü hafızları Gaziantep halkı ile buluşturmaktan memnun olduklarını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilde büyük bir manevi iklimin yaşanacağını söyledi.

Şahinbey’in programına katılacak ünlü hafızların, Kur'an’ın o müthiş ikliminde güzel bir ziyafet sunacağını kaydeden Tahmazoğlu, “Halkımızdan, bu iklimden yararlanmasını istiyoruz. Halkımızın, kolay kolay canlı bir şekilde dinleme imkanı bulamadığı bu Kur’an bülbüllerinin bizlere sunacağı güzel programlara iştirak etmesini bekliyorum. Ramazan'ın bu kuşatıcı atmosferinde, inşallah Kur'an’ın zevkini hep birlikte tadalım istiyoruz. Bu fırsatı Gaziantepliler olarak iyi değerlendireceğimize inanıyorum.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL