Çocuklara Kur’an okumayı ilahiyle öğretiyor

Adana’da bir cami görevlisi, sözlerini ve müziğini kendisinin yazdığı, Kur’an-ı Kerim’in daha kolay öğrenilmesini sağlayan ilahiye, Kur’an kursuna gelen çocuklarla birlikte bir klip çekti.

Çocuklara Kur’an okumayı ilahiyle öğretiyor
GİRİŞ 26.08.2011 16:30 GÜNCELLEME 26.08.2011 16:30 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Profesyonelce çekilen klipte Kur’an-ı Kerim’in harfleri ve harekeleri okunuşlarıyla birlikte gösterilirken, tecvit kuralları da anlatılıyor. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte yapılan çekimlerin ardından oluşturulan klip büyük beğeni toplarken, klipte Kur'an okumanın faziletleri de anlatılıyor. İlahinin söz ve müziğinin sahibi Ramazanoğlu Camii görevlisi Ömer Bayrak, 'Kur'an-ı Kerim'i çocuklara nasıl daha kolay öğretilebilirim' diye düşünerek bu yola çıktığını söyledi. Bunun en güzle yönteminin oyun ve eğlenceyle birlikte sevdirmek olduğunu aktaran Bayrak, bu doğrultuda bir ilahi yazdığını anlattı.

İlahi sayesinde çocukların çok eğlenceli bir şekilde Kur’an harflerini öğrendiklerini dile getiren Bayrak, “Kur’an'ın harfleri ile Kur'an'ın okunmasındaki temel unsurlardan harekeleri anlatan bir ilahi. Harflerin nasıl okunduğunu anlatan ilahi, harekelerden üstün, esre ve ötrenin ne anlama geldiği ilahide işleniyor. İlahiyi okurken Kur'an okumayı, Kur'an-ı Kerim'in temel unsurlarını öğrenmiş oluyorlar.” dedi.

İlahi sayesinde Kur’an okumayı bilmeyen çocukların kolaylıkla öğrendiğini ifade eden Bayrak, şunları söyledi: “Temel dini bilgilerle birlikte kısa sürede Kur’an'ı en iyi şekilde okumasını öğretmeye çalışıyorum. Bunun için de yeni yöntemler uyguluyorum. İlahi de bunlardan biri.”

İlahiye klip çekerken, yaz Kur'an kursuna gelen yaklaşık 30 çocuğun çekime katıldığını kaydeden Bayrak, yoğun uğraşları sonunda çok güzel bir klibin ortaya çıktığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL