98 Cami 3 boyutlu gezilebilecek - Galeri

www.3DLocationEarth.com, Ramazan ayına özel bir uygulama ile sistemindeki 98 adet 3D camiyi internet üzerinden ziyarete açtı.

98 Cami 3 boyutlu gezilebilecek - Galeri
GİRİŞ 23.07.2012 14:51 GÜNCELLEME 23.07.2012 14:54 KAYNAK CİHAN
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Türkiye'nin tarihi ve turistik eserlerini Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen www.3DLocationEarth.com, geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Ramazan ayına özel bir uygulama gerçekleştirerek, sistemindeki 98 adet 3D camiyi internet üzerinden ziyarete açtı.

Tamamen bir Türk girişimi olan ve şu anda 'Dünya genelinde Google Earth üzerinde en fazla sayıda 3 boyutlu binaya sahip tek firma ünvanını elinde bulunduran site, Edirne'den Kars'a Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli pek çok tarihi camiyi haritadaki gerçek yerlerinde ücretsiz olarak sergiliyor.

www.3dlocationearth.com/kategoriler/camiler linkinde İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Konya, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli, Manisa, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sivas'ın da aralarında olduğu çok sayıda ilin, önemli camileri 3 boyutlu sergileniyor. Uygulamayı kullananlar, bulundukları ilde ziyaret etmek istedikleri camileri harita üzerindeki gerçek yerlerinde detaylı olarak görebiliyor. Ayrıca, söz konusu camiler, Google Earth üzerinde de yer aldıklarından, sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden sanal olarak gezilebiliyor.

Gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi veren 3DLocationEarth.com Genel Müdürü Aybars Görpe; şunları söyledi: "Özellikle Ramazan ayında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin genelindeki pek çok önemli tarihi camii, yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğruyor. Bununla birlikte, zamansızlıktan ya da mesafenin uzak oluşundan ötürü pek çok kişi de ne yazık ki bu mekanları ziyaret etmekten mahrum kalıyor. İlk olarak 2010 yılında başlattığımız uygulama ile özellikle insanların gelip görmek istediği Selimiye, Süleymaniye, Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi önemli mekanları 3 boyutlu modelledik ve Ramazan'da sanal ziyarete açtık. Yeni eklediğimiz camilerle birlikte, bu uygulamayı her Ramazan ayında tekrarlıyoruz. Aldığımız yorumlar da ziyaretçilerin bu hizmetten oldukça memnun kaldığı yönünde."

YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    yerinde bir uygulama...!. önemli camiilerimizi ve de islam dini merkezlerimizi şimdilik görme fırsatını bulamayanlar ama gönlü de yanıp kavrulan elhamdülillah müslüman kardeşlerimizin özlemlerini biz nebze de olsa giderecek güzel bir uygulama...!
    Cevapla