Esenler'de çeşmelerden çorba akacak

Esenler'de 3 bin vatandaş her akşam bu çeşmelerden akan çorba ile iftarını açacak. Vatandaş uygulamadan son derece memnun.

Esenler'de çeşmelerden çorba akacak
GİRİŞ 08.07.2013 19:08 GÜNCELLEME 08.07.2013 19:08
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi'nin, Esenler'e yolu düşenler ve sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar için hizmete koyduğu çorba çeşmelerinin üçüncüsü Menderes Mahallesinde hizmete girdi. Ramazan ayı içerisinde Esenler'deki üç çorba çeşmesinden de iftar vaktinde çorba akacak. Her akşam 3 bin vatandaş çeşmelerden akan çorbalarla iftarını açacak.

Esenler Belediyesi'nin ödüllü projesi "Çorba Çeşmesi"nin çorbaları, Ramazan ayı içerisinde iftar vaktinde yolda kalanlar için akacak. En çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı Esenler Metro İstasyon,  Kazım Karabekir Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesinin ardından Menderes Metro İstasyonu'na açılan üçüncü çorba çeşmesi düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış törenine Esenler Belediyesi Etüt Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş ve mahalle sakinleri katıldı.

ÜÇÜNCÜSÜ HAYIRLI OLSUN

Etüt Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş, "Çorba çeşmelerinin üçüncüsü Esenler'e hayırlı olsun" derken , "Çorba Çeşmelerinde, Ramazan ayı boyunca evlerine yetişemeyen vatandaşlarımızın oruçlarını açabilmeleri için hizmette olacak. Her bir çorba çeşmemizden 1000 bardak çorba akıyor. Dolaysıyla Esenler'de her akşam 3 bin vatandaşımız bu çeşmelerden akan çorbalarla iftarını açacak. Çorba çeşmelerimizin hepsi insan sirkülasyonlarının en yoğun olduğu yerlerde bulunuyor. Bu çorba çeşmeleri, toplumda hem yardımlaşma ve dayanışma alışkanlığına, hem de yeme kültürüne katkı sunuyor" diye konuştu.

Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen Çorba Çeşmesi'nin bir benzeri Osmanlı zamanında şerbet ikram edildiği biliniyor.  Çorba içmenin keyfini yaşayan vatandaşlar ise çeşmenin Ramazan ayında da hizmet vermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "Bazı günleri iftara eve zor yetişiyoruz. Burada iftarı açtıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. Bu hizmeti düşünenlerden Allah razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Menderes Mahallesi'ndeki üçüncü çorba çeşmesi, Etüt Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş  ve Esenler Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Akman'ın kurdeleyi kesmesinin ardından hizmete girdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL