Bu ildeki camilere mahya asılmadı

Edirne'de, ramazan ayında Mimar Sinan'ın ''ustalık'' eseri Selimiye Camisi ve diğer camilere mahya asılmayacağı bildirildi.

Bu ildeki camilere mahya asılmadı
GİRİŞ 09.07.2013 13:44 GÜNCELLEME 09.07.2013 13:44 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı geleneği olan mahyanın, Edirne'deki camilere asılması için kendilerine bir görev verilmediğini söyledi.

Selimiye Camisi'nin minare duvarlarında sıkıntı yarattığı için mahya asılmadığını anlatan Binler, "Selimiye'ye daha önce dijital mahya denemesi yapıldı. O da başarılı olmadı. Üç Şerefeli ve Eski Cami'nin de minareleri uygun olmadığı için mahya asılamıyor" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ise daha önceki yıllarda Selimiye Camisi'ne mahya asıldığını fakat camiye zarar verebileceği düşüncesiyle artık mahya asılmadığını kaydetti.

Üzüm, Selimiye Camisi'nin dünyanın göz bebeği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Selimiye Camisi'ne mahya takmıyoruz. Çünkü endişe ediyoruz. Yüzyıllardır gelen yapıya, mahyalar zarar verebilir. Minarelere zarar verebilir endişesiyle mahya takmıyoruz. Peygamber efendimizin hadislerini akılda kalacak şekilde işleyen mahyalar, aynı zamanda kültür mirasımızdır. İstanbul'da bazı camilerimizde takılıyor. Selimiye Camisi zaten duruşu ve estetiği olağanüstü bir eserdir. Kendisi bir mahya gibi dünyaya barış mesajları veriyor zaten."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL