Eyüp Sultan türbesine 1 günde 45 bin ziyaretçi

Altyapı, güçlendirme ve restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir ziyarete kapalı olan Eyüp Sultan türbesi dualar eşliğinde açılırken türbe tam anlamıyla ziyaretçi akınına uğradı. Türbenin ziyareti açıldığı ilk gün 45 bin vatandaş Eyüp Sultan Türbesini ziyaret etti.

Eyüp Sultan türbesine 1 günde 45 bin ziyaretçi
GİRİŞ 16.07.2013 12:02 GÜNCELLEME 16.07.2013 17:23 KAYNAK İHA, HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Eyüp Sultan Türbesi Ramazan ayı boyunca ziyarete açıldı. Türbeyi ilk günde yaklaşık 45 bin vatandaş ziyaret ederken, yoğun talep dolayısıyla ziyaret saatleri de uzatıldı. Açılışla birlikte görevlilerin nezaretinde türbeye giren vatandaşlar hem ziyaret etti, hem dualar okudu.

Bir süredir ziyarete kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, 15 Temmuz 2013 Pazartesi gününden itibaren 09.00-12.30 saatleri arası ziyarete açılmıştı. Vatandaşlardan gelen yoğun ilgi ve talepler doğrultusunda ziyaret saatleri Ramazan ayı boyunca uzatıldı.

İBB tarafından yapılan açıklamada ziyaret saatlerinin 09.00-17.00 olarak yeniden düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada türbeyi ilk gününde yaklaşık 45 bin vatandaşın ziyaret ettiği ifade edilirken, restorasyon çalışmaları nedeniyle vatandaşların beklemesine izin verilmediği ve ziyaretin kısa tutulması gerektiğine de dikkat çekildi.

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARIN UZUN SÜRMESİNDEN YAKINDI

Ziyaretten çıkan bir vatandaş, "Henüz bitmemiş, pek bir şey göremedik. Ben Eyüp'te oturuyorum. Şuanda tamirde ama yapılınca güzel olacak inşallah" dedi.

Türbenin manevi ruhaniyetine değinen bir vatandaş, "Ramazan olduğu için duygular çok daha farklı tabi ki. Her şey çok güzel. Biraz tadilat var, orada biraz sıkıntı var. Daha öncede çok geldim. Restorasyon bitmeden nasıl olacağını bilemeyiz tabi. Bir daha gelip göreceğiz inşallah" diye konuştu.
Türbenin açılmasını hasretle beklediklerini ifade eden bir vatandaş, "Eyüp Sultan İstanbul'un manevi büyüğüdür. Eyüp Sultan'ın ramazanda ziyarete açılmasını hasretle ve özlemle bekliyorduk. İçeride tamirat devam ediyor. Bu halde de açılması sevindirici. Bir an önce bitirilip halkın hizmetine açılmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Malatya'dan gelen bir ziyaretçi ise, "Bütün Müslümanlar için güzel olmuş. İnsanlar gelip burayı göremiyorlardı ama şimdi inşaat halinde de olsa görebilme imkanları oldu. Bir haftadır buradayım. Burayı görmek anlatılamayacak bir duygu ve çok ayrı bir güzelliğe sahip" diye konuştu.

"ALLAH RIZASI İÇİN BURADAKİ ÇALIŞMALARI BİTİRSİNLER"

Restorasyon çalışmalarının bitirilmemesine tepki gösteren bir vatandaş ise "Bende buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Burası 3 senedir tamirde. Burada çalışan ve burayı çalıştıranlar Allah rızası için buradaki çalışmaları bitirsinler. 3 sene bin gün yapar. Her gün bir metre yapsalar bin metre kare yapar. 3 senedir biz buranın tamamlanması bekliyoruz" diye konuştu.

Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı süresince 09.00-12.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Türbede restorasyon çalışmaları devam ettiği için içeride bekleme yapılmayacak. Ziyaretçiler bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıkacak.

YORUMLAR 3
  • murat sert 10 yıl önce Şikayet Et
    her türbeye gidene. şirktedir denemez, sınırı iyi öğrenmek lazım
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    ölüden medet umanlar ölmüşleri araya katıp Allah a uzannalar müsşriklerdir şirktedirler. yobazlık cahillik şirk yazık ya
    Cevapla
  • CITIZEN RIZA 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin bu insanlara ................. Rabbim her şeyi Kitabın da açıklamışken bu insanlara ne oluyor.......... Rabbim bizlere doğru dini yaşamayı nasip etsin.
    Cevapla