Kazım Karabekir Mahallesi aynı sofradaydı

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarları'nda Kazım Karabekir Mahallesi sakinleriyle iftarda bir arala gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu iftarlarda en önemli şey şudur; konu komşu aynı sofranın etrafında buluşsun ve bütünleşsin istedik" dedi.

Kazım Karabekir Mahallesi aynı sofradaydı
GİRİŞ 18.07.2013 16:35 GÜNCELLEME 18.07.2013 16:35

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarları'nın ikincisi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Mahalleli, on bir ayın sultanı Ramazan'ın manevi huzuruyla, aynı sokakta, aynı sofrada birlikte oruç açmanın hazzını yaşadı.

"Konu Komşu İftardayız" sloganıyla düzenlenen iftar programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESENELER'DE RAMAZAN BİR BAŞKA

Hep birlikte yapılan iftarın ardından bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, manevi iklimi yüksek olan Ramazan ayının hayırlı olmasını ve edilen duaların kabul olmasını temenni etti. Özkan, Esenler'de Ramazan'ın çok güzel geçtiğini söyleyerek, başta Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu olmak üzere bu programlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

KONU KOMŞU BÜTÜNLEŞSİN İSTEDİK

Özkan'ın ardından bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu sözlerine, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayında rahmet bölümünün sondan birinci günündeyiz. Allah oruçlarınızı kabul etsin" diyerek başladı. Göksu konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler her bir mahallemizde iftar yapıyor, diğer yandan da Dörtyol Meydanı'nda büyük etkinlikler düzenliyoruz. Bugün Kazım Karabekir Mahallesi'ndeyiz. Bu manzara görülmeye değer. Bu iftarlarda en önemli şey şudur; konu komşu aynı sofranın etrafında buluşsun ve bütünleşsin istedik."

ÇÖZÜLEMEZ DENİLENLERİ ÇÖZDÜK

Esenler'de sorumluluğu büyük bir emaneti üstlendiklerini belirten Göksu,"Biz bu emaneti aldıktan sonra Allah'a hamd olsun, çözülemez denilen ne varsa çözdük. Kazım Karabekir caddesini tek yön yapacağız ve kaldırımları genişleterek yürüyüş alanları yapacağız" diye konuştu. Göksu, Kadir Gecesi'nde "10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" programına da tüm Esenler halkını Dörtyol Meydanı'na davet ettikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından programda çocuklara yönelik animasyon, illüzyon ve jonglör gösterileri de düzenlendi. Çocukların meraklı ve heyecanlı bakışları eşliğinde renklenen gecede teravih namazının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da, Esenlerliler için bir sohbet gerçekleştirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL