Kutsal topraklarda Ramazan heyecanı

Ramazan ayını geçirmek için Suudi Arabistan'ın Mekke şehrine gelen Türk ziyaretçiler, hem umrelerini yapıyor hem de mübarek ayın heyecanını yaşıyor.

Kutsal topraklarda Ramazan heyecanı
GİRİŞ 23.07.2013 14:14 GÜNCELLEME 23.07.2013 14:14 KAYNAK AA

Kabe'de açılan sofralarda ezan anı büyük bir heyecanla beklenirken eller dua için kalkıyor. Ezan'ın okunacağı vakte kadar Kur'an okuyan ziyaretçiler yakınlarına, ülkelerine, sıkıntı çeken dünya Müslümanlarına dualar ederek vaktin her anını değerlendirmeye çalışıyor.

İftara kısa bir süre kalıncaya kadar sofra hazırlıklarken yaşanan heyecan göze çarpıyor.

Ramazan ayını Kabe'de geçirmek isteyen Türkler, kurdukları sofralar ile dikkati çekiyor. Türk ziyaretçiler sofralarına dünyanın bir çok ülkesinden gelen misafirleri de davet ederek hep beraber ezanı bekliyor.

Türk umreciler konuklarına hurma ve Arap kahvesinin yanı sıra peynir, zeytin, üzüm, muz ve çeşitli içeçekleri ikram ediyor.

Kabe etrafındaki tavaf alanı açılacak 

Kabe'nin etrafındaki genişletme çalışmaları dolayısıyla oluşan sıkışıklıkları azaltmak amacıyla kurulan yeni tavaf köprüsünün kısa bir süre içerisinde açılacağı, bu platformda saatte 7 bin kişinin tavaf yapabileceği belirtiliyor.

Hac Bakanlığı Sözcüsü Hatim Kadi yaptığı açıklamada, bu köprü üzerinde engelli ve yaşlı ziyaretçilerin tavaf yapabileceğini vurguluyor. Kadi, 5 milyon kişinin ramazan ayını Kabe'de geçireceğini tahmin ettiklerini ifade ediyor.

Öte yandan, trafikte sıkışıklıkların önlenmesi amacıyla Mekke'nin farklı yönlerdeki girişlerinde 15 milyon araçlık dev otoparklar hizmete açıldı. Ziyaretçiler otoparklardan 15 bin otobüsle Kabe'nin yanıbaşına kadar taşınıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL