Yoksullara yardım için askıda ekmek uygulaması

Adana'da, Ramazan ayında yoksul insanlara yardım yapmak isteyenler için fırın işletmecisi 38 yaşındaki Mahmut Yüksel, 'Askıda Ekmek' uygulaması başlattı.

Yoksullara yardım için askıda ekmek uygulaması
GİRİŞ 25.07.2013 09:57 GÜNCELLEME 25.07.2013 09:57 KAYNAK DHA
ÖNEMLİ KONULAR

'Askıda Ekmek' geleneğinin Adanadolu'da yüzyıllardan beri sürdürüldüğünü belirten Mahmut Yüksel, "Hayır sahibi ile ihtiyaç sahibi birbirini görmeden mağduriyetin giderilmesi sağlanıyor. Askıda Ekmek sayesinde açlar doyuyor" dedi.

Adana, Yüreğir İlçesi Levent Mahallesi'nde 30 yıldan beri fırıncılık yapan Mahmut Yüksel, "Sağ elin verdiğini, sol el bilmemeli" düşüncesinden hareketle Ramazan ayında 'Askıda Ekmek' kampanyası başlattı. Maddi durumu iyi olan vatandaşlardan bağış toplayan Mahmut Yüksel, bu sayede dar gelirli onlarca ailenin ekmek ihtiyacını ücretsiz sağlamaya başladı. Kampanyasını duyurmak için fırının her yerine duyurular asan Yüksel, "Bazı vatandaşlarımız kapının üzerinde asılı duran poşetleri almaya çekiniyor. Para isteyeceğimi düşünüyor. Ben de onları rencide etmemek için duyuru astım. Veren ekmeği kimin aldığını, alan da kimin verdiğini bilmiyor" dedi.

HER RAMAZANDA UYGULUYOR

Ramazan boyunca günlük ortalama 40 ekmeğin askıda olduğunu kaydeden Yüksel, talebin fazla olması halinde kendisinin de ücretsiz verdiğini söyledi.

Her Ramazan ayında uygulamayı yürüttüğünü anlatan Yüksel, "Gerçekten ihtiyacı olan yüzlerce ailemiz var. Hepsini yardım yapamasak da, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Askıda ekmek geleneğini dağıtılan ekmek miktarını arttırarak devam ettirmeye çalışacağım. Bu uygulamayı her Ramazan'da yapıyoruz. Özellikle dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgemizde bir çok ihtiyaç sahibinin karnı doyuyor" dedi.

ASKIDA EKMEK NEDİR?

İhtiyaç sahiplerine, dar gelirlilere utandırmadan yardım yapmak için çeşitli vakıf ve dernek kuran Anadolu insanı, Ramazan ayında da 'Askıda Ekmek' uygulamasını yapıyor. Ekmek almak için fırına gelen maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların fakir vatandaşa ulaştırılmasını sağlıyor. Bu geleneğe Anadolu'da 'Askıda Ekmek' adı veriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL