Teravih için Erzurum'dan Sultanahmet'e geldiler

İstanbul'un tarihi camileri, Erzurum'dan Tekirdağ'a, pek çok ilden teravih için gelenleri de ağırlıyor.

Teravih için Erzurum'dan Sultanahmet'e geldiler
GİRİŞ 30.07.2013 14:08 GÜNCELLEME 30.07.2013 14:08
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayının gelmesiyle özellikle İstanbul'un tarihi camilerinden olan Eyüp Sultan ve Sultanahmet Camii yurdun ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirleri ağırlıyor.

Teravih namazı için Erzurum'dan Sultanahmet'e gelen Yılmaz ailesi, İstanbul'da Ramazan'ı farklı bir maneviyatta hissettiklerini belirterek, ''Sabah namazı için de Eyüp Sultan'a gidip oradan Erzurum'a geri döneceğiz'' diyor.

Eyüp Sultan'da sabah namazı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar yurdun dört bir tarafında teravih namazı için camilere akın ediyor. İstanbul'un tarihi camilerinden olan Sultanahmet ve Eyüp Sultan Camii ise ramazan ayında ayrı bir ilgi görüyor.

Tekirdağ'dan, Kocaeli'ne, Konya'dan Erzurum'a, Avusturya'dan Ürdün'e çeşitli şehir ve ülkelerden İstanbul'a gelen vatandaşlar Ramazan'ın coşkusunu İstanbul'un manevi havasıyla birleştirmek için Sultanahmet ve Eyüp Sultan Camii'ni tercih ediyor. Teravih namazı için Erzurum'dan Sultanahmet'e gelen Yılmaz ailesi, İstanbul'da Ramazanı farklı bir maneviyatta hissettiklerini belirterek, ''sabah namazı için de Eyüp Sultan'a gidip oradan Erzurum'a geri döneceğiz'' diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL