700 derecelik sıcağın altında oruç tutuyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 35 yıldır demircilik yapan Hüseyin Özdemir, çalışma şartlarının zorluğuna rağmen, ramazan ayında orucunu tutuyor.

GİRİŞ 30.07.2013 15:13 GÜNCELLEME 30.07.2013 15:17 KAYNAK AA

İlçede bulunan Demirciler Çarşısı'n da 35 yıl önce babasının yanında demircilik mesleği ile tanışan 57 yaşındaki Hüseyin Özdemir, AA muhabirine, 35 yıldır orucunu hep tutuğunu, ateşin karşısında çalışmasının kendisini olumsuz yönde etkilemediğini söyledi.

Oruç tutmasının üretimini arttırdığını ifade eden Özdemir, "Dışarıda 32-33 derece sıcaklık var. Bu sıcaklığa 600-700 derece ateşin sıcaklığı da ekleniyor.Demirin erime noktasındaki sıcaklıkta oruç tutuyoruz.Yine de çok şükür işimizi yapıyoruz Bu durum oruç tutmamızı etkilemiyor. İnancımızı çalışma şartlarımız ne olursa olsun yerine getiriyoruz. Dışarıda sıcaklık 33 derece olsa da demirin erime sıcaklığı karşısında oruç tutmak zor ama biz inancımızı severek yapıyoruz" dedi.

Sıcaklardan fazla etkilenmeden bugünlere kadar geldiklerini dile getiren Özdemir, "Sevinçliyiz, mutluyuz. 35 yıllık sıcak demirciyim. Her yıl orucumu tuttum. Ramazan da hiçbir sıkıntımız yok. Tam aksine daha fazla çalışmamız var. Birkaç ürün fazladan yapabiliyorum. Çünkü yiyecek ve içecek için zaman harcamıyoruz. Bu bizim daha fazla iş yapmamıza katkı sağlıyor. Ramazan her zaman bizim için bereketlidir" diye konuştu.

Yaptıkları işin Peygamber mesleği olduğunu belirten Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Davut Peygamber de demirciydi. Peygamber mesleği olan demircilik önemli bir yer teşkil etmiştir hep. Dedelerimiz, bizim çalıştığımız iş yerlerinde Osmanlı ordusuna zırh, kılıç ve kalkan üretip gönderirlermiş. Şu anda 4-5 kişi mesleği yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün kürek, balta, kazma, tırmık ve tırpan gibi tarım aletleri ile tarihi konakların kapı tokmağı ve menteşe gibi ihtiyaçları üreterek mesleği yaşatmaya çalışıyoruz.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL