İlk teravih namazında camiler doldu

İstanbul'da vatandaşlar ramazan ayının ilk teravih namazında camileri doldurdu.

İlk teravih namazında camiler doldu
GİRİŞ 18.06.2015 10:36 GÜNCELLEME 18.06.2015 11:10 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Sultanahmet, Süleymaniye ve Eyüp Sultan başta olmak üzere kentteki camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazıyla, ramazan coşkunu yaşadı. Camileri dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi namaz kıldı, dua etti.

Sultanahmet Camisi'nde ilahiler eşliğinde "Enderun Usulü" kılınan teravih namazına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Namaz öncesi vaaz veren emekli vaiz Mehmet Taşkıran, ramazan ayının fazileti ve bereketini anlattı. Taşkıran, iftar sofralarında aşırı masraf yapılarak israfa kaçılmaması konusunda cemaate uyarılarda bulundu.

Şehir dışından gelerek ramazanın coşkusunu İstanbul'da yaşamak isteyenler de Sultanahmet Camisi'nde teravih namazı kıldı.

İstanbul'daki ramazan heyecanını yaşamak için Çanakkale'den gelen Yakup Şen, Sultanahmet'te teravih namazı kılmak için eşiyle geldiklerini söyledi. Huzur içinde bir namaz kılmak istediğini anlatan Şen, "İnşallah ramazan ayı hayırlara vesile olsun. Milletimiz huzur içinde bir ramazan geçirsin" dedi.

Bu arada, Sultanahmet Camisi, Eyüp Sultan Camisi, Ataşehir Mimar Sinan Camisi, Valide-i Cedid Cami, Süleymaniye Camisi ve Eminönü Yeni Cami'ye asılan mahyalar da ışıldamaya başladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL