Davutoğlu: Yeryüzü Doktorlarıyla gurur duyuyorum

Yeryüzü Doktorları Ramazan Ayı’nın ve paylaşmanın bereketini çoğaltmak, dünyada açlık çeken milyonlarca anne ve bebeğine el uzattı.

Davutoğlu: Yeryüzü Doktorlarıyla gurur duyuyorum
GİRİŞ 09.07.2015 13:01 GÜNCELLEME 09.07.2015 13:01
ÖNEMLİ KONULAR

Dr. Sare Davutoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen iftarda Davutoğlu, hem devlet olarak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yürütülen yardım çalışmalarının bugün Türkiye'yi örnek bir ülke haline getirdiğini belirterek, "Bu gurur ve mutluluk yardımsever milletimizin farkı dedi.” 

Yeryüzü Doktorları, Dr. Sare Davutoğlu’nun katılımıyla Topkapı 1453 İBB Tesislerinde bebekler için bir araya geldi. “Bebekler Açlığa Dayanamaz” kampanyasıyla binlerce anne ve bebeğinin yaşama tutunmasında vesile olan Yeryüzü Doktorları bu kez Ramazan’ın bereketini paylaşmak için çağrı yaptı. İftar programında konuşan Davutoğlu, “Bizim için iyilik, refah, adalet, merhamet ve şefkat ülke sınırlarına hapsolamayacak kadar geniş ve derin. Sahip olduklarımızın verdiği konfora dalıp, açlık içinde olan Afrika'yı unutabilir miyiz? Bunca zengin tedavi imkânlarına sahipken ilaç olmadığı için ölen Suriyeli çocuğa ya da Afrika'daki bir küçük çocuğa sağır kalabilir miyiz?” dedi. 

Yeryüzü Doktorlarıyla gurur duyuyorum

Davutoğlu, “Yeryüzü Doktorları ve Genç Yeryüzü Doktorları'nın pek çok ülkede yürüttüğü çalışmaları yüz akı çalışmalar olarak görüyorum ve gurur duyuyorum” diye konuştu. Genç Yeryüzü Doktorları'nın, 36 üniversitedeki 4 bini aşkın gönüllüden oluştuğunu öğrendiğinde gurur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Sivil toplum örgütleri içinde seçkin bir yere sahip Yeryüzü Doktorları'nın kendisini sürekli besleyecek, zenginleştirecek, geliştirecek ortaklar edinmiş olması, bu kadar zengin ve kapasiteli genç kitlenin bu hizmete devam edecek olması hepimize büyük bir ümit veriyor" dedi.

Ekmeğimizi kardeşlerimizle paylaşıyoruz

İftar programında konuşan Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ramazan ayının güzelliğini yeryüzünde bulunan mazlum coğrafyalara da taşıyabilmek adına çalışmalara hızla devam ettiklerini söyledi. Dr. Kınık şöyle devam etti, “Ramazan boyunca Filistin’de, Kenya’da, Kongo’da, Nijer’de, Yemen’de kurulan mütevazı iftar sofralarına desteklerimizle ortak oluyor; kardeşliğimizin pekişmesi, insanlığın yeryüzünde kaybolmayan bir değer olduğunun bir kez daha görülmesi adına önemli adımlar atmış olduğumuza inanıyoruz.” 

Anne-çocuk sağlığı konusunda acilen önlem alınması gerekiyor

“Bebekler Açlığa Dayanamaz” kampanyasının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirten ve Dünya Sağlık Örgütü verilerini örnek veren Kınık, “Verilere göre her yıl 137 milyon çocuk dünyaya geliyor ve yılda 6,3 milyon çocuk 5. yaş gününü göremeden hayatını kaybediyor. 5 yaş altı ölümlerin yaklaşık yarısı yetersiz beslenme ile ilişkili. Annelerin beslenememesi nedeniyle her yıl milyonlarca çocuk normalin altında kilo ile doğuyor ve bu da yaşama şanslarını azaltıyor” dedi. Kınık, Somali ve Nijer’de yoğunlaşan projeyle bu yıl krizin masum yavruları, kadınları ve yaşlıları dahi vurduğu Suriye ve Yemen’e odaklanacaklarını yeryüzünde ihtiyaç olan her yere yardım ulaştırmak için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. 

Bağışlarınız yerine güvenle ulaşıyor

Ömrü boyunca doktor yüzü görmemiş insanlara, açlıktan uyuyamayan çocuklara fitre, zekât ve kumanya yardımlarınızı ulaştırmak noktasında son derece hassas olduklarını belirten Kınık, 2 yılda 40 ülkede havada, denizde ve karada 250.000 km yol kat ettiklerini ve 90 bin muayene ile 5 bin ameliyat gerçekleştiklerini söyledi. Kınık, “2013’de 16,5 milyon dolar 2014’de yaklaşık 20 milyon dolarlık dış insani ve tıbbi yardım ile Türkiye’nin Sağlık İhtisas Kuruluşları arasında birinci ve İnsani Yardım Kuruluşları içerisinde 4. Büyük STK’sı olduk. Sizlerin enerjisi, heyecanı, azmi ve ruhu sayesinde İnsani Yardım Kuruluşları içinde ilk sıraya yükselecek diye umuyorum” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL