7 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Bağcılar’da kurulan iftar sofraları binlerce ilçe sakinini buluşturuyor.

7 bin kişi iftar sofrasında buluştu
GİRİŞ 29.06.2016 16:06 GÜNCELLEME 29.06.2016 16:06
ÖNEMLİ KONULAR

Bağcılar Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında buluşan 7 bin ilçe sakini birlikte iftar yapmanın ayrıcalığını yaşadı. İftar programında tüm İslam alemine huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için dua yapıldı.

Bağcılar’da Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofralarında her gün 5 bin ilçe sakini buluşuyor. Bağcılar Meydanı’nda kurulan iftar sofrası da 7.500 Bağcılarlıyı bir araya getirdi.

İftar Programı’nda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ülkemizin nüfusunun yüzde 1’inin yaşadığı Bağcılar’da Anadolu’nun her yöresinden göç sebebiyle gelip yerleşen hemşerileri ile barış, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını belirtti. Her Ramazan ayında kurdukları bereket sofralarında aynı apartman, aynı sokak, aynı mahallede oturmalarına rağmen birbirlerini tanımayan hemşerilerini buluşturduklarını ifade eden Çağırıcı, “Ramazan ayı boyunca ilçemizin her mahallesinde kurduğumuz iftar sofralarında 100 bin hemşehrimizle huzur içerisinde orucumuzu açmış olacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde Ramazan ayının rahmet ve bereketinden ziyadesiyle faydalanmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında tüm hemşehrilerine dokunmaya çalıştıklarının altını çizen Çağırıcı, bayram öncesi de hayırseverlerin katkısıyla yetimleri giydireceklerini anlattı.

“BAĞCILAR’DAN KAZAKİSTAN’A GÖNÜL SOFRASI KURDUK”

Yurt dışında da kardeş şehirlerle iftar programları düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, Kazakistan da kurdukları gönül sofrasında Abhaza, Tatar ve Kazakların da aralarında bulunduğu soydaşlarla iftar yaptıklarını belirtti. Çağırıcı, “Yine Almanya’da kuracağımız iftar sofrasıyla da gurbetçi kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşacağız. Hayırsever hemşerilerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bağcılar’da kurdukları Bereket Sofralarının artık gelenek haline geldiğinin altını çizen AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de katılımın her geçen yıl arttığına dikkat çekti. Her renkten ve her görüşten insanlarla güzel bir tablo çizildiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

“Bu güzel manzara gösteriyor ki, Bağcılarımız birlik ve beraberliğimize ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin güzel hasletlerinin yaşandığı iftar programları düzenleniyor. Aynı sofrada bölge ve şehir farkı gözetilmeden birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapıyoruz.”

“DUALAR KAN VE GÖZYAŞININ DİNMESİ İÇİN YAPILDI”

Konuşmaların ardından davetliler okunan Kuran tilavetini dinledi. Ardından okunan ezanla oruçlar açıldı. Yemek sonrası yapılan dua da dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanların huzura kavuşması, kan ve gözyaşının dinmesi için dua yapıldı. İftar sofrasında çocuk, yaşlı, genç ve kadınların da aralarında bulunduğu aileler huzur içerisinde iftar yapmanın ayrıcalığını yaşadı. İftar programına İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, muhtarlar, başkan yardımcılarının yanı sıra ilçe sakinleri katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL