Türkiye’de bir ilk! Bu iftar çok sıradışı

Ataşehir İmam Hatip Okulları Derneği ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nin düzenlediği “Kadınlar İftarı” farklı görüntülere sahne oldu.

Türkiye’de bir ilk! Bu iftar çok sıradışı
GİRİŞ 01.07.2016 15:41 GÜNCELLEME 01.07.2016 15:41
ÖNEMLİ KONULAR

Organizatörlüğünü Mustafa Yıldız ve Muhammet Binici’nin yaptığı Aimed (Ataşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) ile Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kadınlar İftarı” farklı görüntülere sahne oldu.

Program hakkında Bilgi veren Mustafa Yıldız, “Kadın” ve “Camii” nin aynı ortamda buluşmasına vurgu yaparak kadının ailenin birleştirici unsuru olduğuna dikkat çekti. Tüm aile annelerimizin hazırladığı sofralarda bir araya geliyor diyen Yıldız, camilerimizde toplumumuzu bir araya getiren mübarek mekanlar olduğuna dikkat çekerek, “kadın” ve “camii”nin bir arada bulunduğu bu programın farklı anlamlar taşıdığına işaret etti.

Programla ilgili detaylı bilgi veren Muhammet Binici, bizi her zaman bir araya getiren kadınlarımızı, Selman-ı Farisi Camii’nde bir araya getirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Binici, kadınlarımızın organizasyon ve etkinliklerde birer meta olarak değil de toplumumuzun sigortası olduğu imajı yansıtan, hayat arkadaşlarımız olarak etkinliklerin ana unsuru olması gerektiğinin altını çizdi. Muhammet Binici, kadınları önder ve lider olan toplumun çocukları-nesilleri de lider olacaktır. Bu yüzden annelerimize bacılarımıza hizmet etmekten yüksünmüyor, aksine onları baş tacı olarak görüyoruz dedi.

Gece hakkında duygularını dile getiren Aimed Başkanı İsmail Levent, annelerimizin bacılarımızın oluşturduğu bu güzel atmosferin tüm Türkiye’de kardeşliğe vesile olacak bir ortam olarak görüyoruz. Aimed olarak kadınlarımızın toplumsal hayatta daha etkin roller edinmelerini arzu ediyoruz. Bunun için daha çok proje geliştirmeyi önceliyoruz dedi.

Programa Ak Parti Ataşehir Başkan Yardımcısı Osman Korkmaz, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül STK’larımızın Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri katıldı.

Programda altı buçuk yaşında Erva Ceylan duygu dolu iki şiir okuyarak programa renk kattı. Yine programda Hafız Hasan Kömürcü, Furkan Çakıcı ve İbrahim Ünlü Kuran-ı Kerim Tilaveti, Kaside ve ilahilerle geceye renk kattılar organizasyon semazen gösterileri ile son buldu.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL