En Lezzetli (2016) Çıtr Çıtır Ev Baklava Tarifi | Videolu Anlatımı

Ramazan bayramlarının vazgeçilmez tatlısı olan baklava nasıl yapılır? Çıtır çıtır baklava yapmanın püf noktaları nelerdir. İşte en pratik Baklava Tarifi videolu anlatımı

En Lezzetli (2016) Çıtr Çıtır Ev Baklava Tarifi | Videolu Anlatımı
GİRİŞ 04.07.2016 11:32 GÜNCELLEME 04.07.2016 11:32

Ramazan bayramı için en özel baklava tarifi haberimizde. Sizde sevdiklerinize, akrabalarınıza, eşinize, dostunuza, çocuklarınıza çok lezzetli ev baklavası hazırlayabilirsiniz

MALZEMELER

Hamur malzemeleri

Mısır Nişastası
200 Gram Margarin
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Un ( Aldığı Kadar )
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 Gram Ceviz Veya Fındık ( Robotta Çekilmiş )
3 Adet Yumurta

Şerbeti için

4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu

YAPILIŞI

Derince bir kaba 3 yumurtayı kırıp, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı soğuk sütü ekleyiniz. 1 tatlı kaşığı sirke ve tepeleme olmayan 1 çay kaşığı tuzu da karışıma ekleyip karıştırınız. Tabirizi caiz ise kulak memesi kıvamanı gelecek şekilde yeteri kadar un ekleyip elinizle yoğurunuz. Güzelce ovulan baklava hamurunu yaklaşık ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölünüz. 30 parça halinde yuvarladığınız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz. Geri kalan baklava hamurlarını da onar onar kümeleyip böşe de beklemeye alıyoruz. Açıp ayırdığımız ilk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıp, tepsimize dizeliyoruz, derken blenderdan geçirdiğimiz cevizlerimizi hamurumuzun üzerine döküyoruz.  Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz. Tekrardan ceviz dökme ilemini ilek katta yaptığımız gibi yapıyoruz. Geride kalan diğer on parçayı da mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. 250 gram margarini eritip, iyice kızıdırınca hamurun üzerine döküp, kızgın fırına veriyoruz.

EV BAKLAVASI TARİFİ VİDEOLU ANLATIMI

BAKLAVA KİLO ALDIRIR MI?

Ramazan'dan sonra formunu korumaya özen gösterenlerin gördüğünde iştahını daha fazla kabartan yiyeceklerin arasında baklava gelmektedir. Peki, görenleri diyetten vazgeçmesine yol açtığı baklava kilo aldırır mı?

Baklava, bol kalorili, bol yağlı ve karbonhidratlı olması nedeniyle kilo almanıza sebep olabilir. Ramazan'da kaybettiğiniz kiloları bayramda kolaylıkla almanızı sağlayabilir. Bu yüzden Ramazan'dan sonra diyet yapanlara uygun olarak kalorisi %25 oranında azaltılarak şeker yerine aspartam türü tatlandırıcılarla yapılan diyet baklavalar ise kilo almamanız için daha uygundur.

baklava-tarifi-6556654

2 DİLİM BAKLAVA KAÇ KALORİ

2 dilim baklavanın 500 kalori olduğunu söyleyen uzmanlar,  tatlı tüketenlerin spor yapması gerektiğini savundu. 2 dilim baklavanın kalorisini  yakmak için ise en az 1 saatlik tempolu yürüyüş yapmanız gerektiğini ifade ettiler.

İYİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması birlikte piyasada hileli baklava oranının da artış göstermesi bekleniyor. Bayramların vazgeçilmezi olan baklavanın, gerçek olup olmadığı ise kolayca anlaşılabiliyor.

Gerçek baklava ve hileli baklavanın nasıl anlaşılacağı konusunda ipucu veren Nejat Güllü “Gerçek baklava, çıtırdama sesinden, renginin parlaklığından ve içerisindeki fıstığın dolgunluğundan anlaşılır. Kesinlikle boğazda ya da midede yanma hissi bırakmamalı ve burnunuza tereyağı kokusu gelmeli. sağlıksız ve kalitesiz malzemelerle yapılan sahte baklavadan uzak durulmalı” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL