Vatandaş ekrana danışıyor

Nursaçan, "Cuma Sohbetleri" programında vatandaşların sorunlarını çözmeye yardımcı olmaya çalıştığını vurguladı.

Vatandaş ekrana danışıyor
GİRİŞ 17.06.2017 11:45 GÜNCELLEME 17.06.2017 11:45 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Eski Kayseri Müftüsü ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in "Müslümanların derdi ile dertlenmeyen, onlardan değildir" hadisi ışığında televizyonda yaptıkları programların bir irşat (doğru yol gösterme) çalışması olduğunu söyledi.

"Cuma Sohbetleri" programında vatandaşların sorunlarını çözmeye yardımcı olmaya çalıştığını vurgulayan Nursaçan, "Vatandaşımız programda adını da vermeyince gerçek derdini, sıkıntısını, problemini bize intikal ettiriyor. Biz de onun, devasını kitap ve sünnetten vermeye çalışıyoruz. Zannederim ki çok hayırlı bir hizmet oluyor. Geri dönüşlerden de anlıyorum ki vatandaşlarımız bundan çok istifade ediyor. Bu programlar bir psikolog görevi yapmaktır. Hem de çok etkin. Dini mesajlara, Allah'ın kitabı Kur'an'a, Peygamberin hayatına ve tavsiyelerine dayandığı için izleyici inanıyor. İnanmış olunca onu artık hayatına tatbik edecektir. O sıkıntıdan kurtulabilmek için tavsiyelere uyulacağını düşünüyorum." diye konuştu.

İzleyicilerin sorunları kitapta toplandı

"Cuma Sohbetleri" programına katılan izleyicilerin sıklıkla gündeme getirdikleri sorunlarının programın sunucusu Muhsin Bay tarafından, "Hüzünlü Kalplere Şefkatli Dokunuşlar" isimli kitapta toplandığını anlatan Nursaçan, "Bu kitap, insanların sıkıntılarını ve o sıkıntıların devasını belge haline getirdi. Kitap haline gelmiş olunca, benzer sıkıntıları olanlar bu kitabı alarak dertlerine çözüm yolları bulmalı. Sıkıntısı olmayanlar da bu kitabı temin ederek, günümüzde ne tür problem ve sıkıntılar yaşanıyor ve o dertlerden korunmak için ne yapılmalının cevabını bulabilirler." ifadelerini kullandı.

'Aile sağlamsa millet sağlam, aile çürükse millet çürük'

Nursaçan, çeşitli soruların yöneltildiği programda en çok aile içi problemlerin dile getirildiğini anlatarak, ailenin önemine değindi.

Her konuda olduğu gibi aile içindeki sorunlardan kurtulmak için Allah'ın kitabına, Peygamberin sünnetine inanılması, bağlanması ve onun hayatının rol model alınması gerektiğini ifade eden Nursaçan, "Milletin temeli aile. Aile sağlamsa millet sağlam, aile çürükse millet çürük. Ailenin sağlam olabilmesi için sevgi, saygı, sabır ve sadakat gibi duyguların güçlü olması gerekiyor. Dini irşada ihtiyaç var" dedi.

Programa katılarak, kendisine dertleri ve problemleri hakkında soru soran izleyicilerin daha sonra kendine ulaşarak teşekkür ettiğini belirten Nursaçan, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini, bu geri dönüşler sayesinde programın gerçek hayatta bir işe yaradığının anlaşıldığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL