Kur'an-ı Kerim'i hızlı okumanın yolları

Kur'an-ı Kerîm'e geçtiniz; ama okumanız yavaş ve okumanızı dha hızlı hale getirmek mi istiyorsunuz? Kur'an-ı Kerim'i düzgün ve ve hızlı okumanın yolları...

Kur'an-ı Kerim'i hızlı okumanın yolları
GİRİŞ 29.08.2009 09:27 GÜNCELLEME 29.08.2009 09:27 KAYNAK ZAMAN
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Öncelikle Kur'an'ın ilk sayfalarından satır satır yüzüne okuma çalışmaları yapın.

Eğer bir kaç arkadaş iseniz azâmî üç satırı, kelime kelime veya birkaç kelime halinde koro okuyuşu uygulaması yapın. Aynı satırları yaklaşık 15-20 defa okumanız iyi olur.

Birkaç sayfa bitinceye kadar aynı metodu uygulayın. Belirli bir seri okuyuşa ulaştığınıza kanaat getirdikten sonra "üç satır" sınırını beş satıra çıkarın ve aynı metotla yapacağınız çalışmaları bu kez beş satır üzerinden yürütün.

Kur'an'ı grup halinde çalışmak öğrenmeyi kolaylaştırabilir. Ders sırasında koro çalışması yapabilir, ayetleri beraberce okuyabilirsiniz.

Eğer ortam kalabalık ve vakit sınırlı ise öğrenciler arasında gruplar oluşturulabilir. Bu gruplar kendi aralarında çalışarak derslerini hocalarına daha kolay verebilir.

YORUMLAR 5
  • wehbo welat 14 yıl önce Şikayet Et
    sami sami kardesime. "müslümanin kitabi" diyorsun, cok güzel bir tanimlama, ama bu kitap müslümanlara ne diyor acaba? Kac müslüman kitabin iceriginden haberdar? buna bende dahil( en az 30-40 defa kurani arabca olarak bitirdim) Ama halen kendimde bir ilerleme göremiyorum. Eger bizlere kuranin sadece arabca okuyup bitirmeklen isin bitmeyecegini anlatsalardi ve kuranin icerigini anlatsalardi bugün islam daha güzel yerlerde olurdu. Eger insanlar kurani anlasalardi bugün türkiye laik degilde kuran ilen yönetilirdi.
    Cevapla
  • Yüksel Melemez 14 yıl önce Şikayet Et
    Su WELET ile KAMALI yi anlayan varsa beri gelsin. Haber de Kur'an-i anlamadan okumak isteyenler hizli okumali,Anlamak isteyenler yavas okumali gibi bir mana göremedim.Sizin gayeniz sadece yorum olsun,ismim okunsun mu dur aceba. Hizli demekle makineli tarar gibi veya jet gibi de denilmedi.Burada murad tabiiki SERI OKUMAKTIR.Okumayi ögrendikten ölene kadar KEM KÜM ile okumayi siz istermisiniz beyler.Mübarek Ramazanda bile isiniz gücünüz hata aramak.Aceba haberin altinda ZAMAN yazdigi icin mi.Cok yazik.Bu tavir islamiy degil. Selam ve dua ile.
    Cevapla
  • sami sami 14 yıl önce Şikayet Et
    maksat seri okumak. hızlı okumaktan maksat seri okumak.Kuran okumaya yeni başlayanlar bilirler; ilk başlarda insan bayağı zorlanır.bir ayeti dakikalarca okumaya çalışırsınız..Tabi zamanla okuma hızlanır.Allah kelamını daha seri daha hızlı okur hale gelir insan..Sanırım bunun yanlış ve anlamsız bir yanı yok..Müslümanların kendi kitaplarını rahatça, zorlanmadan, hızlı okuyabilmesi niye anlamsız olsunki..
    Cevapla
  • burhan kamalı 14 yıl önce Şikayet Et
    bence anlamsız hılı okumak. nedemek bu şimdi hızlı okuyuncadaha mı sevab anlamadığı hayata geçirmediği emrleri hızlıca geçiştirmek gbi bişi bu bence anlayarak ve düşünerek bende yapacam ve uyacam itaat edeceğim diyerek okumalı yoksa adet olsun diye 30 cüzü 1 ayda okumak değil
    Cevapla
  • wehbo welat 14 yıl önce Şikayet Et
    kuran bunun icinmi indirilmis?. sevgili insanlar kardesler, kurani kerim bu tür seyler icin indirilmemis. Yok bilmem hatip oku bilmem mezardaki ölüye oku bilmem kuran okuma yarismalarinda oku vs. vs. Bu tür seyler kurani indirilis gayesinden uzaklastiriyor. Kuran Allahin insanlar icin indirdigi bir anayasadir ve anayasalar ne icin oldugu hepinizin malumu. Eger kuran gercek gayesinden uzaklastirilmasaydi ve insanlar onu anlayarak okusaydi bugün heryer islam adaleti icinde olurdu. Lütfen acin gözlerinizi ve uyanin uyaninki oyunlar bozulsun
    Cevapla