Çadır kentlerde ilk sahur yapıldı

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler, ramazanın ilk sahurunu kaldıkları çadır kentlerde yaptı.

Çadır kentlerde ilk sahur yapıldı
GİRİŞ 20.07.2012 12:25 GÜNCELLEME 20.07.2012 12:25 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Boynuyoğun'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, ramazana ulaşmanın mutluluğu ile ülkelerinden uzak olmanın hüznünü birlikte yaşadılar.

Sahurda AA ekibine sofralarını açan Suriyeliler, Türkiye'nin kendilerini rahat ettirmek için bütün imkanlarını kullandığını belirtti.

Çadırkentte kalan Suriyeli Raid Salih, bir yıl önce ailesi ile birlikte Suriye'nin İdlip kentine bağlı Cisrir Şuğur beldesinden Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkiye'de ikinci ramazanı geçirdiklerini ifade eden Salih, ''Geçen yıl da ramazanı yine Türkiye'de geçirdik ve bundan dolayı çok mutluyuz. Esed'in dönemi bitmek üzere bir kaç gün içinde ülkemize dönerek ramazanı orada tamamlayacağımıza inanıyoruz. Türkiye burada bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Başta bize kucak açan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ve Türkiye halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.
Çadırkentte kalan İzzettin Hilhano da, bir sonraki ramazanı halkıyla birlikte Suriye'de geçirmeyi temenni ettiğini belirtti.

Hilhano, bir yıl önce ailesi ile Türkiye'ye geldiklerini ve yardımlarını kendilerinden esirgemeyen Türkiye'ye hayat boyu minnet borçlu olacaklarını söyledi.

Çadırkent sakinlerinden Hasan İdo ise Türkiye'yi ve türk halkını çok sevdiğini kendilerinin de Türk halkının her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Çadır kentte kalan Suriyeliler'e kendi istekleri doğrultusunda sahura yönelik kahvaltılık ürünler dağıtıldı.
Kendi ekmeklerini pişiren Suriyeliler, sahurlarını yaptıktan sonra ülkelerindeki olayların son bulması için dualar etti.

-Yayladağı'ndaki çadır kentler-

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler de ramazanın ilk sahuruna kalktı.

Suriyelilerin ilk sahur yemeği, kızartma, zeytin yağlı biber dolması, çay, bal, reçel, peynir ve zeytinden oluştu.
Yayladağı 2 nolu konaklama tesislerinde kalan Suriyelilere, görevliler tarafından sahur yemekleri dağıtıldı. Suriyelilerin kendi istekleri doğrultusunda hazırlanan menüde patates kızartması, zeytin yağlı biber dolması, çay, bal, reçel, peynir ve zeytin yer aldı.

Suriyeliler sabah ezanının okunmasıyla, ibadetlerini yapmak üzere çadır kent içerisinde camiye gelerek, namaz kılıp dualar etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL