İftar sofrasında çocuk bereketi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk Çocuk İftarı’nda binlerce çocuk, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yetim kardeşleriyle birlikte iftar yaptı.

İftar sofrasında çocuk bereketi
GİRİŞ 21.07.2012 15:00 GÜNCELLEME 21.07.2012 15:00 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Çocuklar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı iftar sonrasında gerçekleşen animasyon etkinlikleriyle de gönüllerince eğlendi.

Esenler’de ramazan coşkuyla başladı. Ramazan’ın ilk günü Türkiye’nin İlk Çocuk İftarı’nı düzenleyen Esenler Belediyesi, yaklaşık 5 bin çocuğu aynı sofrada bir araya getirdi.

Esenler Kemer Stadyumu’nda gerçekleşen iftara; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Milletvekilleri Türkan Dağoğlu, Osman Aşkın Bak, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve binlerce çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla hep birlikte aynı sofrada iftarların yapılmasının ardından programda ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Başkan Göksu, Esenler’de her bir çocuğun Ramazanın bereketiyle tanışmış olması için bu yıl ilk kez Çocuk İftarı düzenlediklerini söyledi.

RAMAZANIN İLK GÜNÜ ÇOCUKLARA

Çocuk iftarını geleneksel hale getirerek her yıl yapacaklarını belirten Göksu, “Bundan böyle herkes bilsin ki, Esenler’de Ramazan’ın ilk günü, çocukların iftar günüdür. Çünkü çocuklar birinci gün oruç tutarlar. Geleneğimizde vardır. Çocukların ilk günleri anne babaları tarafından satın alınır. Biz bu gelenek doğrultusunda böyle bir uygulamayı başlattık” diye konuştu.

Göksu’nun ardından sırayla konuşma yapan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan ve Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiğine dikkat çektiler.

DAVUTOĞLU: RAMAZAN’I DOYASIYA YAŞAYIN

Program, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Bakan Davutoğlu, Esenler Belediyesi’ne kutsal Ramazan ayında çocukları unutmadığı için teşekkür ederek, "Öyle günler vardır ki, bereketi, feyzi bütün dünyayı kuşatır. İşte Ramazan’ın ilk günü, böyle günlerden biri. Böyle bir günde bizleri bir araya getiren, bu güzel faaliyeti organize eden değerli Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Ramazan'la en çok bütünleşen insan kitlesinin çocuklar olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, çocukların Ramazan gibi masum olduğunu vurguladı. Tüm dünya çocuklarına barış mesajı da veren Davutoğlu,“Sevgili çocuklar Ramazan’ı doyasıya yaşayın. Ramazan, herkesten çok sizin hakkınız. Siz Ramazan’ı hak ediyorsunuz. Böyle sofralarda bir araya gelirken, bu hazzı yaşayamayan başka çocukları da zihninizden çıkarmayın. Somali’de bir dilim ekmek için bekleyen kardeşlerinizi, Suriye’de bugün ızdırap içinde ailelerinden ayrılmış olan kardeşlerinizi, iftar sevincini yaşayamayan kardeşlerinizi hiç unutmayın. Çocukların barış, esenlik içinde yaşayacağı bir dünya hayal edin ve o dünya için yaşayın. Cenab-ı Hak başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası ve bütün insanlığa bu Ramazan’ı barışın, huzurun egemen olduğu bir Ramazan eylesin” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, çeşitli çocuk oyunları, animasyon gösterileri ile devam etti. Havai fişek gösterisiyle renkli görüntülerin yaşandığı programda, hep birlikte eğlenerek keyifli vakit geçiren çocuklara, akşamın ilerleyen saatlerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tarafından oyuncaklar hediye edildi.

Ayrıca Esenler Belediye Başkanı Göksu, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na iftar programı anısına bir hediye takdim etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL