Ramazan hoşgörüsü Hollanda'yı da sardı

Hollanda'nın en büyük işçi örgütlerinden Hristiyan Sendikalar Birliği, oruçlu tutarak çalışan Müslüman işçilere yardımcı olmak amaçlı danışma hattı kurdu.

Ramazan hoşgörüsü Hollanda'yı da sardı
GİRİŞ 24.07.2012 14:26 GÜNCELLEME 24.07.2012 14:26 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Sendikadan yapılan açıklamada, Müslümanların Ramazan ayında oruç nedeniyle işyerinde bazı sıkıntılar yaşadıklarına dair duyumlar alındığı ama işlerini kaybetme korkusuyla bunu dile getiremedikleri belirtildi.

Açıklamaya göre, danışma hattına gelecek şikayetler doğrultusunda Müslümanlar için esnek çalışma şartları sağlanmaya çalışılacak. Ayrıca, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de konu gündeme getirilebilecek.

Oruç tutanların tutmayanlara göre daha yorgun olduklarına ve konsantrasyon sorunu yaşadıklarına değinilen açıklamada, bu kişiler için esnek çalışma saatlerinin devreye sokulabileceğine vurgu yapıldı.

Müslümanlar da destek verdi

Yüzbinlerce üyeye sahip CNV sendikasının açtığı danışma hattı Müslümanların da desteğini aldı.

Müslümanları devlet nezdinde temsil eden Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) Müdürü Ebubekir Öztüre, yazılı açıklamasında, sendikanın girişimini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bu inisiyatifi desteklediklerini ve gerekli kurum ve kuruluşlarla yakın gelecekte, oruç konusunun toplu iş sözleşmelerine yansıtılması konusunda görüşmeler yapmaya hazır olduklarını kaydeden Öztüre, "Ramazan aylarında, Müslümanlar 20 saatten fazla oruç tutmaktadırlar. İslam'ın beş şartından biri olan oruç insanları sükunete, disipline, düzene, sabırlı olmaya ve yardımlaşmaya teşvik eder. CNV sendikasının bu olumlu yaklaşımına, bazı kesimlerin gösterdigi çirkin tepkileri CMO olarak kınıyor, sendikayı destekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL