Somali Sosyal Market sizi çağırıyor!

Ramazan ayı rahmet, bereket, birlik-beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. Siz de bu ayda yardım yapmak istiyorsanız Ümraniye'deki Somali Sosyal Market'e mutlaka uğramalısınız.

Somali Sosyal Market sizi çağırıyor!
GİRİŞ 27.07.2012 09:27 GÜNCELLEME 27.07.2012 11:54 KAYNAK HABER 7
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Ümraniye Belediyesi, T.C. Başbakanlık AFAD işbirliği ile Ramazan ayı boyunca devam edecek Somali Yardım Kampanyası’nı başlattı. 

Dünyada son 60 yılda görülen en büyük açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Somali için büyük bir yardım kampanyası başlattı. 21 Temmuz Cumartesi günü Ümraniye Meydanı’nda açılışı yapılan kampanyaya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Parti İstanbul milletvekilleri Mustafa Ataş, İsmet Uçma, Alev Dedegil, Osman Boyraz, Muhammet Bilal Macit, Ak Parti Mersin milletvekili Çiğdem Münevver Öktem, Ak Parti Sivas milletvekili Ali Turan, ünlü sanatçı Ajda Pekkan, sanat ve iş dünyasından birçok isim Somali yardım kampanyasına destek oldu.

DESTEK İÇİN, SOMALİ YAZIN 1866’YA SMS GÖNDERİN

Ümraniye Belediyesi, T.C. Başbakanlık AFAD ile 30 gün sürecek büyük bir yardım kampanyası için Ümraniye Meydanı’na kurulan 300 m2 büyüklüğünde Sosyal Market açıldı. 15 temel ihtiyaç ürününün maketlerinin yer aldığı markette, yardımseverler istediği ürünün ödemesini AFAD’ın pos cihazlarından yaparak bağışlarını gerçekleştiriyor. Burada hiçbir şekilde nakit ödeme alınmıyor. Ümraniye Meydanı’ndaki Somali Sosyal Market’e gelemeyenler, tüm operatörlerden 1866’ya SMS göndererek 5 TL bağışlayabiliyor, yardımseverler ayrıca www.sosyalmarket.tc adresine girerek online alışveriş yapıp dilediği miktarda yardım edebiliyor. Bunun yanında yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar büyük zincir marketlere konan Somali Sosyal Market Reyonu’ndaki ürünlerden alarak SMS bağışı da yapabiliyor.

BAŞKAN HASAN CAN; SOMALİ İÇİN BİRLİK OLALIM

Haber7.com'a konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Somali’de yaşanan insanlık dramına vurgu yapmak ve orda yaşayan kardeşlerimize elimizi uzatmak amacı ile T.C. Başbakanlık AFAD işbirliği ile düzenlediğimiz yardım kampanyasına tüm vatandaşları davet ettiğini söyledi. Somali’deki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa katkı sağlamanın insanlık vazifesi olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Meydanı’nda kurulan Somali Sosyal Market, www.sosyalmarket.tc internet adresi veya 1866’ya SMS yoluyla kampanyaya katılan herkesin bağışı AFAD aracılığıyla Somali halkına ulaştırılacağını söyledi.

YORUMLAR 2
  • Yahya TUNCER 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrik. güzel bir uygulama.
    Cevapla
  • yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    heryerde hasan can. yardım kampanyası gerçekten çok güzel olmuş isteyen istediğini alıp yardım edebiliyor.ancak,ekmeğin üzerine bile hasan can yazmışlar ya.biraz mütevazı olamıyor muyuz arkadaşlar biz ya.belediye başkanı hizmetleri cebindeki parayla yapmıyor ki.çanakkale otobüsüne hasan can resmi koyarlar yardım paketine hasan can yazarlar,çiçek ekerler can verirler,bayramlaşma olur lokumlarda hasan can yazar.belediyede çalışan zabıtanın neden adı yok peki.oda belediye personeli,belediye başkanı da.ikiside belediye işçisi değil mi.sanki tüm hizmetleri babalarının parasıyla yapıyorlarmış gibi reklamlarını yapıyorlar.yazmayın kardeşim kendi adınızı artık çok sıkıldık.belediye bir kurumdur hizmet yapılıyorsa o kurumun adı geçsin.şahıs ismini bu kadar ön plana çıkarmayın.başbakan yaptırdıkları toki binalarına camilere duble yollara hastanelere tayyip erdoğan mı yazıyor.
    Cevapla