Çocuklara oruç günlüğü tutturun

Çocuklara Ramazan'ı ve orucu sevdirmek için onlara Ramazan günlüğü tutturulabileceği, teravih namazlarına ve Ramazan'da açılan kitap fuarlarına götürülebileceği belirtildi.

Çocuklara oruç günlüğü tutturun
GİRİŞ 30.07.2012 11:57 GÜNCELLEME 30.07.2012 11:57 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

"Ramazan Günlüğüm" isimli kitabı Nesil Çocuk Yayınları arasında çıkan yazar Nurdan Damla, kendi çocukluklarında Ramazan-ı Şerif'in gelişiyle birlikte mahalle arkadaşlarıyla aralarında "kim daha fazla oruç tutacak" diye tatlı bir rekabet olduğunu belirterek "Ayrıca merhum babam ezan vaktinin gelişinin takibini biz çocuklarına verirdi. Pür dikkat müezzini beklerdik.

Müezzinin ilk 'Allahu Ekber' nidasını işitmek bir başka çocukluk coşkusuydu. Kız kardeşim çok zayıf ve güçsüzdü. O haliyle de oruç tutmak isterdi. Anneciğim ise ona kıyamazdı. Sahur vakitleri adeta bir kaçamak olurdu. Ama o yine de cin gibiydi. Sofra hazır olduğu anda hemen uyanır ve feryadı koparırdı. 'Neden beni uyandırmadınız? Ben de oruç tutacağım' der ve o cılız haliyle oruç tutardı. Allah'a hamdolsun ki muhitimiz ve ailemiz orucu bize sevimli gösterdiler. Kim akşama kadar dayanırsa ona "itfaiye" dediğimiz birçok yiyecek hediye edilirdi: Şeker, sakız, çerez, lolipop, çikolata, incir, ceviz vs." diye konuştu.

Çocuklara Ramazan'ı ve orucu sevdirme konusunda çocuklara "Ramazan günlüğü" tutturulabileceğini ifade eden Damla, "Ayrıca teravih namazlarına ve Ramazan'da açılan kitap fuarlarına götürülebilir. Ramazan'da çocukların gönlü hoş tutulmalıdır. Elden geldiğince minik, hoş hediyeler alınabilir ki en güzel hediye kitap ve Kur'an'dır. Onlara kızmamalı her zamankinden daha çok ilgilenmeli.

Efendimizin (a.s.m.) hayatından kesitler sunulmalı. Tatlı bir oyun ve eğlence havası içinde orucun müminin vazgeçilmezi olduğunu kavratmalı. Didaktik bir tarz ve dayatmacı bir üslup asla yararlı olmaz. Herhangi bir yardım faaliyetine çocukları da dahil etmek güzel olur. Böylece o da vicdani rahatlığı ve huzuru hisseder." dedi

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL