Ramazan'da yeterli seviyede sıvı alınmalı

Liv Hospital Gastroentoroloji Uzmanı Dr. Ahmet Burak Toros, Ramazan ayında oruç tutma süresinin uzun olması nedeniyle, dengeli beslenmenin ve yeterli seviyede su almanın önemli olduğunu söyledi.

Ramazan'da yeterli seviyede sıvı alınmalı
GİRİŞ 08.07.2013 10:05 GÜNCELLEME 08.07.2013 10:05 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Toros "Günlük temel sıvı ihtiyacımızın 1-1.5 litre, iftar ve sahurda tuzlu besin alınacağını da varsayarsak orucu idame ettirmek için bu sıvının iftar ve sahurda dengeli olarak alınması gerekli. Hatta sahurda ve iftarda birer litre su içilebilir." dedi.

Dr. Ahmet Burak Toros, sahura kalkıldığında bol bol su içmek ve sıvı alımını arttırmanın önemine dikkat çekti. Ramazan ayı gibi uzun süre aç kalınan bir dönemde sağlığımızı koruyabilmek adına planlı bir beslenme düzeni oluşturmanın şart olduğunu söyleyen Toros "Ramazan ayında uygulayacağınız yeterli ve dengeli beslenme programıyla hem mide problemlerinin önüne geçebilir hem de kilo kontrolü sağlayabilirsiniz" şeklinde konuştu. Vücuttaki sıvı miktarının yüzde 20 azalmasının yaşamsal risk oluşturduğuna dikkat çeken Toros, "Sıvı alımı çok önemli. Bu nedenle de sahurda ve iftarda su alımımızı 1.5- 2 litre kadar olacak şekilde ayarlamamız gerekiyor." dedi.

İftar ve sahurda, günün geri kalanında yemek yenmeyeceğini düşünüp ağır yemekler yememek gerektiğini Toros "Önden biraz çorba içtikten sonra hafif bir ana yemek, ufak bir kase salata ve birkaç dilim tahıllı ekmek yenebilir. İftarda bir porsiyon tatlı yenebilir ama sahurda tatlıya yer yok. Yemeğe yüklenmek büyük hata olur. Ayrıca gün içinde aşırı terlemeye ve sıvı kaybına sebep verecek aktivitelerden uzak durmak ve uzun süre güneş altında kalmamak gerekir. İftar ve sahura uyup hafif öğünler yenildiğinde Ramazan'da bir kilo vermek de mümkün" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL