Kan vermek orucu bozar mı?

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ramazan aylarında kan bağışının düştüğüne dikkat çekerek, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.

Kan vermek orucu bozar mı?
GİRİŞ 29.07.2013 12:29 GÜNCELLEME 29.07.2013 12:29 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Kan vermenin orucu bozmadığını belirten Akar, "Kan insandan insana organ nakli mahiyetinde bir ilaçtır. Kan vermek orucu bozmuyor. Bu mübarek günlerde sevap bir iştir." dedi.

Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı'nı ziyaret eden Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kan bağışlarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ramazan aylarında kan bağışının düşmesine rağmen ihtiyaçların düşmediğini ifade eden Akar, "Bu zafiyetin giderilmesi için vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Özellikle Ramazan ayında kan bağışlamalarını istiyoruz. Diyanet İşleri ile görüştük. Kan vermek orucu bozmuyor. Dolayısıyla kan verebilirler. Eğer kan vermekten vücutlarının zaafa uğrayacağını düşünüyorlarsa, biz onu nazara alarak, kan toplama faaliyetlerine iftardan sonra başlıyoruz. İftardan sonra büyük camilerin ve eğlence merkezlerinin önünde kan çadırlarımızı ve TIR'larımızı konuşlandırıp, sahura kadar kan alıyoruz." diye konuştu.

"Vatandaşlarımız halsiz düşeceklerine inansalar bile iftar ile sahur arasında rahatlıkla kan verebilirler." diyen Akar, "Kan insandan insana organ nakli mahiyetinde bir ilaçtır. İnsandır tek orjini. Bu mübarek günlerde sevap bir iştir. Kan vermek her zaman sevaptır. Vatandaşlarımız daha hassas davranmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL