Bayramı kilo almadan atlatmanın püf noktaları

Ramazan ayının artık bitmesine günler kaldı. Bir ay boyunca yeme ve içme konusunda kendini terbiye eden ve kilo alan insanımızı şimdi de bayramda alınacak olan kiloların telaşı sardı.

Bayramı kilo almadan atlatmanın püf noktaları
GİRİŞ 04.08.2013 12:56 GÜNCELLEME 04.08.2013 12:56
ÖNEMLİ KONULAR

Peki ramazanda aldığımız kilolara bayramda kilo katmamak için ne yapmamız lazım?

İşte detaylar

Ramazanla birlikte alınan fazla kilolardan kurtulma telaşına bayramda zengin sofralar karşısında ne yapacağız endişesi de eklenmiş durumda.

Zengin iftar sofralarından sonra şimdi de zengin bayram sofraları kilo almamız için hazırda bekliyor.

Sadece Ramazan ayında değil her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar bayram tatilini kilo almadan atlatmanın püf noktalarını sıraladı.

Uzmanlar özellikle kahvaltının kesinlikle atlanmaması konusunda hem fikir. Zira kahvaltı günün en önemli öğünü olarak kabul ediliyor. Tabi burada dikkat edilecek noktanın şarküteri ürünlerinden uzak durulması olduğun da ısrarla altını çiziyor.

Bayram ziyaretlerinde kesinlikle kalorisi düşük tatlıların seçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıların tüketilmesini ve porsiyonlarında abartıya kaçmadan küçük olmasını öneriyor.

Uzmanlar Ramazan boyunca su kaybının maksimum seviyeye geldiğine ve su içme alışkanlığının değiştiğine dikkat çekerek susamayı beklemeden su içilmesi gerektiğini ve gün içinde en fazla 3-4 bardak çay ve 2 fincan kahve içilmesini öneriyor. Uzmanlar özellikle de bitki çaylarını tavsiye ediyor.

Ramazan boyunca protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen bünyelerin bayramda sebze ve meyve tüketimini ön plana çıkarması gerektiğini belirten uzmanlar ev sahiplerinin misafirlere tatlı yerine meyve tabağı hazırlamasını öneriyor.

Uzmanlar son olarak bayram boyunca ziyaret edilecek yerlere daha fazla yürüyerek gidilmesini ve asansör yerine merdivenlerin kullanılması gerektiğinin altını çizerken geç kahvaltı edilse bile öğle yemeğinin atlanmamasını ve akşam yemeğinin çok geç saatlere bırakılmaması gerektiğini belirtiyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL