Esenler'de 3 bin kişi tek sofrada

Esenler'de mahalle İftarı'nda Fatih ve Tuna Mahallesi sakinlerinden oluşan 3 bin kişi, tek sofrada oruç açtı.

Esenler'de 3 bin kişi tek sofrada
GİRİŞ 09.07.2014 12:06 GÜNCELLEME 09.07.2014 12:06 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Esenlerliler, aynı sofrada oruç açmanın hazzını yaşıyor. "Sizin Mahallede İftardayız" sloganıyla düzenlenen Mahalle İftarı'nda Fatih ve Tuna Mahallesi sakinlerinden oluşan 3 bin kişi, Aksaray Caddesi üzerinde kurulan sofralarda hep birlikte iftar yaptı.

İftar programında; AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve bazı Belediye Meclis üyeleri de vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

KARNAVAL GİBİ

Programda bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Esenlerimiz'in her günü güzel ama Ramazan ayı bir ayrı güzel geçiyor" dedi. Esenler halkının Ramazan'ı Esenler'de doyasıya yaşadığını belirten Özkan, "Esenler'de Ramazan bir festival, karnaval gibi geçiyor" diye konuştu.

MUHABBET VE PAYLAŞMA AYI

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu da, Ramazan ayının manevi iklimine uygun programların önemli olduğunu ve Ramazan'ın birlikteliği kuvvetlendirdiğini kaydederek, "Ramazan bereket, muhabbet, sevgi ve paylaşma ayıdır" dedi.

KIYMETİNİ BİLELİM

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan ayının günahlardan arınma ayı olduğunu hatırlatarak, "Bu Ramazan'ın kadrini kıymetini bilelim. Ramazan ayında arınmamızı Allah'ın bize nasip etmesini diliyorum" dedi.

TEK BİR SOFRADA İFTAR

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, ezanın okunmasıyla 3 bin kişi tek sofrada iftar yaptı. İftarın ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci, dualar etti. Vatandaşlar da Şekerci'nin dualarına hep bir ağızdan 'Amin' dedi.

SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU

İftarın ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Akşemsettin Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen Ramazan Sevinci programında çocukların Ramazan eğlencesine ortak oldu. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Göksu, çocuklara pamuk şekeri ve patlamış mısır ikram etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL